PSD, in pragul exploziei cu o zi inainte de congres. Dancila vrea sa blocheze candidatura lui Codrin Stefanescu

politica

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste vineri pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar si pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmeaza sa aiba loc sambata.

CExN va analiza si valida candidaturile celor care s-au inscris in cursa pentru functiile de conducere din PSD: presedinte, presedinte executiv si secretar general.

Potrivit unor surse din partid, citate de Agerpres, unii social-democrati sunt de parere ca secretarul general ar trebui ales de CExN si nu de congres, iar acest lucru se va discuta, de asemenea, in sedinta de vineri. O astfel de decizie este dorita in primul rand de Viorica Dancila, care vrea sa evite posibilitatea ca Stefanescu sa fie ales secretar general de congres.

Comitetul Executiv National al PSD va mai discuta si despre modificarea programului politic al partidului, despre actualizarea programului de guvernare, despre modificarile ce vor fi aduse statutului formatiunii si va stabili agenda Congresului de sambata.

Este posibil sa se mai discute si despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale, care va fi stabilit insa intr-un alt congres, dupa ce se vor face mai multe sondaje de opinie in care vor fi introdusi membri ai partidului care vor dori sa intre in cursa pentru Cotroceni.

La Congresul extraordinar de sambata vor fi alesi presedintele, presedintele executiv si secretarul general.

S-au inscris in cursa pentru presedinte PSD: Viorica Dancila, Serban Nicolae, Liviu Plesoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru si Catalin Stochita.

Pentru functia de presedinte executiv candideaza: Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici si Sorin Bota.

Pentru secretar general au intrat in competitie: Mihai Fifor, Codrin Stefanescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar, Marius Dunca si Felix Stroe.

Mai mult despre: ,

Comentarii: