PSD pregatise o capcana in Parlament, retragerea lui Citu i-a stricat planurile. Ciolacu dezvaluie acum ce pusesera pesedistii la cale

politica

Marcel Ciolacu a dezvaluit, joi seara, la Antena 3 ce plan avea PSD in Parlament pentru a forta instalarea Guvernului Citu. Numerosi parlamentari ai PSD erau pregatiti sa voteze in favoarea investirii acestui guvern, a carui menire initiala a fost sa pice pentru a declansa alegeri anticipate.

„Un grup mai restrans de colegi ne hotarasem astazi ca vom merge la vot, iar in cazul in care PNL dorea iar sa faca o mascarada si sa voteze secret, hotarasem ca pentru fiecare parlamentar PNL care ar fi votat secret, un parlament al PSD mergea sa voteze la vedere pentru investirea guvernului”, a declarat Ciolacu la Antena 3, la ora 21.30.

Dupa ce Citu s-a retras, Ciolacu a avut mai multe mesaje incoerente. Initial l-a laudat pe Citu, apoi, patru ore mai tarziu a spus ca Florin Citu a facut un „gest total iresponsabil” prin depunerea mandatului de premier desemnat.

„Gest total iresponsabil facut de Citu, cu 10 minute inainte de vot si-a depus mandatul. Nu am crezut ca se poate intampla asa ceva, mai ales ca se conturase o majoritate in Parlament”, a declarat Ciolacu la Digi24, la ora 20.00.

Iata ce declarase cu doar patru ore mai devreme: „Cel mai bun lucru care se putea intampla Romaniei, ca domnul Citu a renuntat. Vom urgenta toate audierile si votul pentru investirea unui nou guvern”.

Presedintele Klaus Iohannis convoaca vineri partidele si formatiunile parlamentare la consultari in vederea desemnarii noului premier.

„Suntem cu totii responsabili sa gasim cat mai urgent o solutie democratica la actuala situatie politica. Am decis convocarea consultarilor cu partidele parlamentare pentru maine, incepand cu ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului sa lucreze cu celeritate, astfel incat saptamana viitoare sa fie investit un Guvern cu puteri depline, un Guvern impreuna cu care pot sa ma dedic suta la suta combaterii efectelor raspandirii noului coronavirus, avand atunci la dispozitie toate parghiile pentru a lua masurile ce se impun”, a anuntat seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a sustinut ca decizia lui Florin Citu de a-si depune mandatul de premier desemnat nu afecteaza cu nimic, deoarece Romania are un Guvern functional.

„Vreau sa subliniez ca aceasta decizie nu schimba cu nimic faptul ca Romania are, in acest moment, un Guvern care functioneaza, Guvernul Orban, care a dovedit ca actioneaza cu toata hotararea si responsabilitatea si ia toate deciziile necesare pentru a stopa raspandirea infectiilor cu noul coronavirus. Datorita acestor masuri, chiar daca mai drastice, dar luate la timp, in Romania numarul infectarilor a ramas destul de mic”, a afirmat Iohannis.

Presedintele a adaugat ca prioritatea zero in aceste zile este protejarea sanatatii oamenilor.

„Rafuielile si meciurile politice nu-si au deloc rostul in actualul context”, a sustinut Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: