politica

PSD priveste cu dispret catre Noua Zeelanda: „Dl. Citu sa renunte la englezismele insusite prin baltile din Noua Zeelanda”

PSD a publicat joi pe pagina de Facebook un mesaj in care trateaza cu superioritate Noua Zeelanda, prezentata ca o tara plina de „balti” pe unde Florin Citu a invatat limba engleza.

„Dl. Citu sa renunte la englezismele insusite prin baltile din Noua Zeelanda (nu impresioneaza pe nimeni!) si sa explice ce face, concret, guvernul PNL/USR pentru Moldova, altceva decat festivalul populist de generalitati fara urmari despre autostrazi (pe hartie) sau bune intentii ramase doar la nivel de vorbe in vant. De atata anti-baronism PSD, Citu a ajuns sa pupe poala baronului suprem Flutur, satrapul portocaliu cu care Citu aduce in PNL noul suflu”, se arata pe pagina de Facebook a PSD.

Florin Citu a lucrat intre 2002-2003 la Reserve Bank din Noua Zeelanda. El s-a ocupat de analiza si dezvoltarea de modele aplicate in stransa legatura cu responsabilitatile/deciziile de politica monetara. In aceasta calitate, Florin Citu a participat, pentru sase luni, la Comitetul de Politica Monetara si in grupul de decizie a ratei de politica monetara fiind secretar si consilier in legatura cu mecanismul de transmitere a politicii monetare.

Premierul Florin Citu a vorbit, in discursul sustinut la receptia oferita joi de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversari a Zilei Independentei, despre crezul sau si anume faptul ca proprietatea privata este sfanta, iar antreprenorii sunt eroii economiei, lucru care ar trebui imbratisat si de Romania, la fel cum au facut Statele Unite, deoarece ar duce la dezvoltarea tarii noastre. Citu si-a sustinut o parte din discurs in limba engleza.

„Am petrecut peste un deceniu in Statele Unite, tanar fiind, dupa comunism, m-am mutat in SUA si am fost la scoala acolo si am avut un serviciu acolo. Le-am facut pe toate – de la spalat vase la a lucra pe Madison nr 42 in Manhattan. Sunt multe lectii pe care le-am invatat cu totii de la SUA, de la istoria ei, pe care ar trebui sa le folosim astazi in Romania. Sper ca experienta mea acolo sa ajute Romania sa se dezvolte pe viitor, dar sunt doua lucruri pe care vreau sa le mentionez: cred ca proprietarea privata este sfanta si ramane baza de dezvoltare a unei democratii. Ar trebuie sa fie o lectie pentru Romania si ar trebui sa adoptam acest crez. In al doilea rand, antrepenorul, oamenii care incearca sa aiba propriile afaceri, incearca si esueaza, incearca din nou, sunt eroii acelor economii si sunt celebrati in SUA si ar trebui sa facem la fel si in Romania. Daca vom face aceste doua lucruri, sunt sigur ca Romania va avea un viitor maret”, a afirmat Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

43 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

33 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

23 de minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

36 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

O oră ago