PSD profita de ultimele zile cu majoritate. A blocat anularea pensiilor speciale pentru primari si alti alesi locali

politica

Prin absenta deputatilor PSD de la sedinta Comisiei pentru administratie, proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru actualii si fostii alesi locali nu a primit nici marti raport, drept pentru care nu a putut fi dezbatut si votat in sedinta de marti a plenului Camerei Deputatilor, ultima din actuala legislatura, transmite USR, intr-un comunicat de presa. In aceasta situatie si cum alesii locali ar urma sa primeasca pensii speciale de la data de 1 ianuarie 2021, devine obligatoriu ca printre primele masuri ale noului Guvern sa se numere emiterea unei ordonante de urgenta de abrogare a acestor pensii speciale, mai arata sursa citata.

Conform comunicatului de presa al USR, pensiile speciale pentru fostii si actualii primari, sefi de consilii judetene si adjunctii lor – calculate in functie de numarul de mandate avute si de actualele indemnizatii, in unele cazuri de peste 15.000 de lei pe luna – au fost stabilite prin Codul administrativ adoptat, prin ordonanta de urgenta, de Guvernul Dancila.

Ca urmare a unui amendament depus de USR la Legea bugetului de stat pe anul 2020, a fost prorogat termenul de acordare a acestora pana la 1 ianuarie 2021. Ulterior, USR a depus proiectul de lege de modificare a Codului administrativ in sensul abrogarii acestor pensii speciale.

Acest proiect de lege nu a fost insa adoptat pana acum deoarece, in mod sistematic, deputatii PSD au sabotat sedintele Comisiei pentru administratie, avand tot interesul ca proiectul USR sa nu intre in vigoare si, ca atare, zeci de mii de fosti si actuali primari si sefi de CJ-uri, precum si adjunctii lor, sa ingroase de la 1 ianuarie 2021 randurile pensionarilor speciali.

„Alianta USR-PLUS nu va permite, insa, acest lucru! Daca proiectul nostru de lege nu va fi adoptat in timp util de noul Parlament, printre primele masuri ale noului Guvern se va numara emiterea unei ordonante de urgenta de abrogare a pensiilor speciale ale alesilor locali. Aceasta noua sfidare grosolana la adresa romanilor care primesc pensia proportional cu cat au contribuit nu trebuie permisa!”, mai transmite sursa mentionata.

Mai mult despre:

Comentarii: