PSD promite din nou: AUTOSTRAZILE vor strabate Romania mai ceva ca in Germania

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat miercuri programul PSD pentru mediul de afaceri si cel pentru investitii care prevede, printre altele infiintarea Ministerului pentru IMM-uri, crearea unui Cod Administrativ si unul Economic, precum si sase autostrazi si un terminal nou pentru pasageri la Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, informeaza news.ro.

De asemenea, PSD va face un Cod economic si unul administrativ. Presedintele PSD a precizat ca preconizatul Codul economic va include Codul Fiscal, cel de Procedura Fiscala si Legea societatilor comerciale si va avea maximum 500 de pagini, in timp ce Codul Administrativ va cuprinde legislatia nationala si locala din domeniul administrative, totul in maximul 700 de pagini. Cele doua coduri vor fi prezentate in 30 de zile de la formarea guvernului, urmand ca in iulie 2017 sa fie adoptate, iar de la 1 ianuarie 2018 sa intre in vigoare, asta in cazul in care social-democratii vor prelua guvernarea.

PSD propune ca toate obligatiile fiscale sa fie achitate online de la 1 decembrie 2018. Tot de atunci firmele vor depune online toate formularele solicitate si vor fi interconectate la sistemele informatice din toate institutiile publice.

Potrivit programului prezentat de Liviu Dragnea, de la 1 ianuarie 2018 numarul de taxe fiscale si nefiscale se va reduce la jumatate si nu se vor mai solicita firmelor documente care se afla la o alta institutie publica, cum ar fi cazierul.

In ceea ce priveste calculul accizelor, de la 1 ianuarie 2018 acesta va fi raportat la cursul valutar real, nu la cursul de 4,73 leu un euro, cum este astazi.

Potrivit programului de guvernare al PSD, vor fi construite cinci autostrazi si un drum expres dupa cum urmeaza: Coridor IV: Constanta ¬ Nadlac, Autostrada Moldovei: Bucuresti-Iasi, Autostrada Transilvaniei: Ploiesti-Brasov-Targu Mures-Gilau- Bors, Autostrada Pitesti-Craiova, Drum expres: Bucuresti ¬ Craiova ¬ Timisoara, cu extensie la Calafat si Autostrada Targu Mures – Iasi.

De asemenea, la Aeroportul din Otopeni va fi construit un nou terminal de pasageri de 250 m2 si va fi modernizata o pista, va fi extinsa platforma de stationare a avioanelor si va fi dezvoltata infrastructura rutiera adiacenta cu o parcare noua si autogara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: