PSD, propunere neasteptata: „Parlamentarii din Romania sa poata fi parlamentari si in Republica Moldova. Si viceversa”

politica

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, ca tema de reflectie, in sedinta comuna a Comisiilor juridice din Senatul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor in cele doua tari sa nu fie incompatibila.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astazi am propus o tema de reflectie pentru momentul unei revizuiri constitutionale in Romania sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator in Romania sa nu fie incompatibila cu alegerea ca deputat in Parlamentul Republicii Moldova si, evident, viceversa! Un dialog constructiv romano-roman derulat chiar in Tara Romaneasca, intre senatori de la Bucuresti si fratii omologi de peste Prut”, a scris Cazanciuc, vineri, pe Facebook.

Delegati ai Comisiilor juridice din Senatul Romaniei si din Republica Moldova au dezbatut, vineri, la Pitesti, aspecte legate de Justitie, ca serviciu public eficient si predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justitiei, de educatia juridica in scoli, precum si despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele doua tari.

Reuniunea comisiilor, care se desfasoara in perioada 19 – 22 ianuarie la Pitesti, judetul Arges, se inscrie in demersul de colaborare institutionala intre Romania si Republica Moldova al parlamentarilor romani de pe ambele maluri ale Prutului, consacrand vointa de a apropia cele doua foruri legislative din perspectiva dubla a afirmarii radacinilor identitare comune si a sprijinului acordat de Romania integrarii in Uniunea Europeana a Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat al Senatului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: