PSD pune la cale ceva foarte urat. Guvernul s-a apucat sa modifice legea privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta

politica

PSD  intentioneaza sa aduca modificari legii privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta. Proiectul se afla pe masa Secretariatului General al Guvernului, condus de penalul Toni Grebla, chiar in aceasta perioada, in care sunt numeroase informatii ca guvernul intentioneaza sa adopte o ordonanta de urgenta prinvind amnistia si gratierea.

Informatia a fost data publicitatii de jurnalistul Ovidiu Vanghele. „De ce umbla taman acum Guvernul la legea privind starea de asediu si starea de urgenta? Ba, ej neboon? Astia se pregatesc s-o faca p-aia grea rau!”, atrage atentia Ovidiu Vaghele.

Secretarul general a PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca amnistia si gratierea vor fi date „cu sau fara voia PNL, Orban, USR si Tomac”.

„Vom continua sa modificam legile, vom modifica si se trece totul prin Parlament, vom continua ca astia sa raspunda in fata legii si la final dam si amnistie si gratiere. Cu sau fara voia PNL, Orban, USR si Tomac. (…) Ne-am asumat ca lupta asta a noastra pentru dreptate si pentru nenorocirile pe care le-au facut ticalosii astia poporului roman intreg”, a declarat Stefanescu la Romania TV.

Liderul PSD a comentat ca partidul sau este „cel mai patit” si a fost „vanat de jos in sus”. „85% din conducerile judetene si conducerea nationala este intr-o forma de ancheta. (….) Avem 1183 de primari, viceprimari si consilieri judeteni si municipali intr-o forma de ancheta, incepand de la abuz in serviciu, ANI, DNA samd”, a mai spus el.

Premierul Viorica Dancila a afirmat, joi, raspunzand unei intrebari, ca exclude ca pana la finalul acestui an sa fie adoptata o ordonanta privind amnistia si gratierea. „Eu va spun ca nu se da acum nicio ordonanta (referitoare la amnistie si gratiere – n.r.)”, a declarat Dancila

„In calitate de prim-ministru nu am un act normativ care sa prevada asa ceva (amnistia si gratierea – n.r.), nu am avut o discutie, deci nu pot sa prevad… Eu cred ca… nu stiu daca se impune o discutie, deci nu pot sa stiu ce se va discuta in Comitetul Executiv”, a spus Dancila.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: