PSD, reactie furibunda. Iohannis este vinovat de crimele recidivistilor pentru ca nu a dorit gratierea „detinutilor non-violenti”

politica

PSD a transmis, miercuri pe Facebook, ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea recursului compensatoriu fara a o contesta la Curtea Constitutionala sau sa o trimita la reexaminare in Parlament, precizand ca „doar vinovatii nu vor sa fie cautati vinovatii”.

„Iohannis nu vrea sa se caute vinovatii pentru efectele negative ale Legii Pruna privind recursul compensatoriu. Doar vinovatii nu vor sa fie cautati vinovatii! Iohannis a promulgat Legea Pruna a recursului compensatoriu, fara sa o conteste la Curtea Constitutionala si fara sa o trimita la reexaminare. Iohannis in geaca rosie protesta in strada sa nu se dea gratiere pentru detinutii non-violenti – solutia care rezolva problema aglomeratiei din penitenciare, fara a pune azi in pericol siguranta cetatenilor. Acum, Iohannis cere Guvernului solutii dupa ce Premierul Dancila a anuntat de aseara ca va veni cu solutii pentru a repara problemele Legii Pruna”, precizeaza social-democratii, miercuri, pe pagina de Facebook a partidului.

Reactia social-democratilor vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului o analiza urgenta si solutii legate de recursul compensatoriu, sustinand ca nimeni nu trebuie sa se teama si siguranta cetateanului roman nu este negociabila.

„Am observat tot felul de pozitii. Se cauta un vinovat pentru aceasta lege. Eu va spun clar nu asta este solutia. Cautarea vinovatilor nu a rezolvat niciodata vreo problema. De aceea solicit guvernului sa faca intr-un timp scurt o analiza profunda si sa vina cu solutii. Aceste solutii trebuie sa vina de la Guvern, de la Ministerul Justitiei, se poate intra in procedura foarte rapid in Parlament, se poate corecta legislatia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea sa vina si sa caute vinovati, in loc sa caute solutii. Repet solicit Guvernului sa vina rapid cu solutii pentru aceasta chestiune”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Despre subiect, premierul Viorica Dancila a declarat, marti, ca recursul compensatoriu a fost initiat de Guvernul Ciolos, fiind o decizie „neinspirata”.

Reamintim ca legea privind recursul compensatoriu a fost trimisa in Parlament de Guvernul Grindeanu, iar apoi parlamentarii PSD-ALDE au modificat-o consistent in interesul infractorilor fara nicio reactie din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: