PSD, reactie violenta in apararea criminalului Ion Iliescu. Augustin Lazar si Iohannis sunt atacati cu furie

politica

PSD reationeaza virulent in urma anuntului procurorului general, Augustin Lazar, privind trimiterea in judecata a lui Ion Iliescu in Dosarul Revolutiei. „Statul de drept dintr-o tara democratica nu poate fi construit cu fosti agenti ai sistemului represiv comunist!”, acuza PSD.

„Este revoltator ca Dosarul Revolutiei sa fie trimis in instanta de un fost agent al politiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a tinut in chinuri disidentii anticomunisti sa se erijeze acum in fauritorul dreptatii anticomuniste.

La Revolutie au murit oameni ca astfel de personaje sa nu mai ocupe inalte functii in statul de drept postrevolutionar.

Iohannis nu mai poate folosi scuza ca nu stia cine e cel pe care l-a numit in functia de procuror general al Romaniei! Acum stie ca Lazar a facut politie politica, dar il protejeaza.

Statul de drept dintr-o tara democratica nu poate fi construit cu fosti agenti ai sistemului represiv comunist!

Iohannis a pretins pana acum ca ii reprezinta pe romanii anticomunisti. Dar cand a venit vremea sa demonstreze ca e alaturi de ei, isi arata adevarata fata de protector al securistilor si exponentilor aparatului represiv ceausist”, a postat PSD pe Facebook.

Citeste si: Adevaratii tortionari. Ion Iliescu a coordonat represiunile impotriva studentilor anticomunisti din 1956 si 1968. Multi au murit in puscarii

Procurorul general Augustin Lazar a anuntat, luni, ca Sectia militara din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis in instanta dosarul „Revolutiei”. Au fost trimisi in judecata Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Iosif Rus (fost sef al Aviatiei Militare).

„Astazi, Sectia militara din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inaintat instantei de judecata rechizitoriul in cauza cunoscuta generic sub numele de dosarul ‘Revolutiei’”, a declarat Augustin Lazar.

El a precizat ca dosarul cuprinde peste 3.000 de volume, iar pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate, in principal, probele obtinute dupa 13 iunie 2016.

„Rechizitoriul Sectiei parchetelor militare insumeaza 12 volume, in total 3.280 de file. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 de volume au fost instrumentate, administrate dupa 13 iunie 2016. Doresc sa subliniez faptul ca pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate, in principal, probele obtinute dupa 13 iunie 2016, data la care judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea urmaririi penale in prezenta cauza”, a spus Lazar, intr-o declaratie de presa.

Cu aceasta ocazie, procurorul general a prezentat scuze pentru durata excesiva a anchetei penale in acest dosar.

”Cercetarile au vizat faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii”, se arata intr-un comunicat Parchetului.

Procurorii sustin ca ”psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22.12.1989, un numar de 862 de decese, 2150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice. Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decat cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00). Totodata, ancheta a stabilit ca aceste diversiuni si dezinformari ar fi creat conditiile condamnarii si executiei cuplului prezidential Ceausescu printr-un proces penal simulat”.

Mai mult, procurorii ii acuza pe Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu ca ”ar fi dezinformat in mod direct prin aparitiile televizate si emiterea de comunicate de presa (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea si diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceausescu si ar fi acceptat si asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu functii de conducere din M.Ap.N., fara a interveni pentru stoparea lor”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: