politica

PSD refuza oferta lui Juncker privind aderarea Romaniei la Schengen: „Este o chestiune absolut neserioasa”

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan a declarat miercuri, dupa intalnirea cu Dragnea si Dancila, ca un pact privind lupta impotriva coruptiei este „o chestiune absolut neserioasa”. Juncker a promis ca Romania va intra in Schengen pana in mai 2019 daca partidele vor ajunge la un consens privind justitia.

„Asta cu pactul am mai auzit. Dl presedinte Klaus Iohannis trebuia sa ne cheme pe toti de multa vreme, toti sefii institutiilor statului din Romania, toti presedintii de Consilii Judetene, toti prefectii, toti factorii de raspundere din tara asta, sa ne punem picioarele in apa rece si sa facem o strategie pentru urmatorii 25 de ani, in asa fel incat sa stabilim care este interesul national al Romaniei pe fiecare domeniu de activitate in parte. Dupa aia sa-l transpunem printr-o lege, care sa devina obligatorie pentru toate guvernele tarii in asa fel incat in urma aplicarii acestei legi, cetatenii Romaniei sa fie mai demni si sa o duca mai bine in Europa. Dl presedinte Klaus Iohannis nu a facut acest lucru pana in acest moment, asa ca povestea cu pactul pe care ar putea sa-l propuna este o chestiune absolut neserioasa. Justitia din Romania trebuie sa fie una independenta, iar in justitia din Romania nu trebuie sa se mai comita abuzuri. Asta trebuie sa fie grija statului roman si a sefilor institutiilor statului”, a spus Marian Oprisan, inaintea sedintei BPN al PSD.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat o oferta fara precedent Romaniei in timpul dezbaterilor de marti din Parlamentul European. El a spus ca Romania poate sa intre in Schengen pana in mai 2019 daca fortele politice de la Bucuresti vor ajunge la un consens privind lupta impotriva coruptiei.

„Din 2014 am spus ca Romania, sub mandatul Comisiei pe care eu o conduc, trebuie sa faca parte din Spatiul Schengen. Mi-as dori sa obtinem asta inainte de finalul mandatului acestei Comisii. Doresc sa atrag atentia, si este o observatie nu neaparat catre presedinte, ci catre Guvern si Parlament, nu trebuie pus in pericol acest lucru prin indepartarea de principiile statului de drept. Dorinta mea este ca in Romania, inainte de preluarea presedintiei Consiliului, sa se ajunga la un consens in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei. Este esential acest lucru, altfel Comisiei ii va fi greu sa adopte in acord recomandarile specifice pentru fiecare tara”, a spus Juncker.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

3 ore ago

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

7 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

16 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

15 ore ago