PSD reia Strategia Dragnea pentru a supravietui motiunii de cenzura. Dancila: „Eu sunt de acord”

politica

PSD adopta din nou Stategia Dragnea pentru ca guvernul sa supravietuiasca motiunii de cenzura. De teama ca anumiti parlamentari ai PSD ar putea trada, Dancila si liderii partidului au hotarat ca deputatii si senatorii sa nu voteze deloc la motiune.

„Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota. Este propunerea deputatilor si senatorilor, eu sunt de acord”, a declarat Dancila, marti.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca obiectivul partidului este sa depuna motiunea de cenzura intr-un termen cat mai scurt, daca este posibil chiar miercuri, astfel incat sa se intre cat mai rapid in procedura de prezentare a motiunii, de dezbatere si de votare a ei. El a mentionat ca se negociaza cu USR, PMP, PRO Romania, UDMR si individual cu parlamentari de la PSD si ALDE.

„Am purtat negocieri cu toate formatiunile politice: USR, PMP, PRO Romania, UDMR. Sigur ca discutiile continua pana la depunerea motiunii de cenzura. Obiectivul nostru este sa depunem motiunea de cenzura intr-un termen cat mai scurt, daca este posibil in cursul zilei de maine (miercuri -n.r.) astfel incat sa se intre cat mai rapid in procedura de prezentare a motiunii, de dezbatere si de votare a ei. V-am spus ca negocierile continua cu toti parlamentarii, individual, din PSD-ALDE si de asemenea cu formatiunile politice si cu grupurile parlamentare din Parlamentul Romaniei”, a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban.

El a adaugat ca orice discutie ulterioara va depinde de reusita motiunii.

„Eu cred ca in momentul de fata cel mai important este sa convingem un numar de 233 de parlamentari ca romanii au decis clar prin votul din 26 mai ca nu mai vor sa fie condusi de actuala coalitie PSD-ALDE. Orice discutie ulterioara va depinde de reusita acestei motiuni de cenzura, iar pentru Partidul National Liberal mesajul cel mai puternic pe care l-am primit din partea cetatenilor romani si pe care vrem sa-l transpunem in fapt este sa incheiem aceasta guvernare care face rau romanilor. Pana in momentul de fata avem un numar semnificativ de posibili votanti ai motiunii de cenzura, mai mare decat la celelalte motiuni de cenzura si ca negocierile continua”, a spus Orban.

Intrebat despre alternativa la Guvernul Dancila cu care PNL vine daca motiunea trece, Orban a afirmat: „PNL este pregatit in orice moment sa isi asume raspunderea guvernarii. Avem candidat la functia de prim-ministru, a fost votat in forurile statutare ale PNL. (…) Nu vrem acum noi sa punem o conditie in negocierile pentru motiunea de cenzura prin sprijinirea premierului propus de PNL. Toate aceste lucruri vor fi negociate in cadrul asezamantului constitutional, in cadrul consultarilor care vor avea loc, declansate de presedintele Romaniei, care vor avea loc la Palatul Cotroceni si acolo se va genera o formula de guvernare. Suntem pregatiti sa ne asumam raspunderea guvernarii”.

De asemenea, intrebat cum vor fi convinsi social-democratii sa voteze impotriva propriului lor guvern, Orban a spus ca daca acestia mentin guvernul nu mai au sanse sa fie realesi in Parlament.

„Cu cat vor ramane mai mult la guvernare, cu atat se vor duce mai jos, si ei ca si parlamentari nu vor mai avea sansa sa fie vreodata realesi, adica daca mentin in functie acest guvern, pot sa puna cruce carierei lor politice. Singura sansa de a mai salva ceva din partidele din care fac parte este aceea sa inteleaga foarte bine mesajul transmis de cetateni, care au votat o veritabila motiune de cenzura pe 26 mai impotriva actualului Guvern”, a afirmat Orban.

In ceea ce priveste candidatura Vioricai Dancila la sefia PSD, Oorban a declarat: „Tara arde si Viorica Dancila se piaptana. Asta e important pentru Romania? Important pentru Romania este sa stopam declinul dramatic provocat de actuala guvernare, degradarea imaginii Romaniei pe plan international, sa stopam practic prabusirea economica care este provocata de acest Guvern. Astea sunt lucruri care ne preocupa pe noi, nu cine candideaza la presedintia PSD. Oricine este presedintele PSD, daca isi pastreaza naravurile din ultimii 30 de ani, vor ramane un partid toxic, un partid antidemocratic, antieuropean, un partid care actioneaza impotriva interesului general al Romaniei”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: