PSD a reusit sa inhate si CSM. Lia Savonea a fost aleasa presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

politica

Judecatoarea Lia Savonea, considerata de numerosi jurnalisti si analisti drept apropiata a PSD, a fost aleasa, miercuri,  presedinte al CSM. Savonea a fost singurul candidat pentru aceasta pozitie. Vicepresedinte al fost ales procurorul Nicolae-Andrei Solomon.

Savonea este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet al fostului senator Catalin Voicu, condamnat definitiv in doua dosare penale. Mihai Savonea a recunoscut ca i-a acordat consultanta lui Voicu.

Luna trecuta, judecatoarea a cerut, intr-o solicitare depusa la CSM, declansarea procedurii de revocare din functie a presedintei instantei supreme, Cristina Tarcea, pe motiv ca aceasta din urma nu a aplicat modificarile de la Legea 304/2004 privind constituirea completurilor de cinci judecatori, care judeca spete precum cea care-l vizeaza si pe Liviu Dragnea.

In varsta de 35 de ani, Nicolae Solomon a fost procuror la Medgidia, apoi la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6. In 2011-2013, a fost procuror criminalist si purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Ulterior, a fost procuror la Parchetul instantei supreme, iar din octombrie 2013 prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: