„PSD s-a decis sa nu cedeze presiunii publice”. Informatii din sedinta conducerii PSD. Vor sa-l excluda pe vicepresedintele care a cerut abrogarea ordonantei

politica

Antena 3 anunta, citand surse participante la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca partidul de guvernamant nu are nicio intentie de a reveni asupra ordonantei anti-justitie.

„PSD s-a decis sa nu cedeze presiunii publice”, spune Antena 3. Mai mult decat atat, se ia in considerare excluderea din partid a vicepresedintelui Mihai Chirica, primar al Iasiului, care a solicitat, joi, abrogarea ordonantei negre.

Intr-o conferinta de presa, transmisa pe Facebook in aceasta dimineata, Chirica a cerut demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justitiei. De asemenea, i-a solicitat lui Liviu Dragnea „sa corecteze greselile comise”.

El a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanta Dragnea: „Ordonantele trebuie sa se dea ziua, la vedere!”. „Nu asta e politica pe care vrea s-o duca PSD. Am ales sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor si colegilor mei de partid”, a a subliniat Chirica.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, inainte de inceperea sedintei, ca social-democratii nu vor retrage Ordonantele de Urgenta pe Justitie adoptate de Guvern si a afirmat ca vor merge „pana la capat”.

„Nu, de retras nu retragem nimic. Mergem pana la capat, avem un vot in spate, am promis romanilor ca vom scoate catusele din Romania, vom face pensii, salarii, locuri de munca, adica lucruri pentru care ne-au votat oamenii”, a declarat Codrin Stefanescu inainte de sedinta CExN a PSD, intrebat daca pentru social-democrati este o varianta si retragerea ordonantelor date de Guvern pe justitie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: