PSD s-a enervat pe Victor Ciorbea pentru ca nu il scapa pe Dragnea de interdictie: „Avocatul Poporului nu tine cont de votul oamenilor”

politica

Mesaj amenintator din partea PSD la adresa lui Victir Ciorbea, dupa ce Avocatul Poporului a anuntat ca nu va ataca la Curtea Constitutionala legea care-i interzice lui Liviu Dragnea sa ocupe functia de premier.

„Ma asteptam si eu ca tot romanul ca Avocatul Poporului sa tina cont de votul oamenilor. Avocatul Poporului ar fi trebuit sa tina cu romanii, cu oamenii care sunt nemultumiti si sa atace legea la Curtea Constitutionala. Victor Ciorbea in schimb, se ascunde dupa cires”, a declarat Codrin Stefanescu la Romania TV.

Legea 90/2001 prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

„Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, arata Legea 90/2001.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, cu suspendare, in dosarul Referendumul 2012.

„In ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petitii avand ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001. In acelasi timp a constatat aparitia in spatiul public a unor dezbateri politice cu privire la subiectul sus-mentionat. In acest context, Avocatul Poporului precizeaza ca decizia privind constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luata dupa finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern”, a transmis recent institutia Avocatul Poporului, intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: