PSD s-a sucit, Ciolacu ia in calcul sustinerea unui guvern minoritar PNL: „Cred ca este un moment de responsabilitate, ar trebui sa stam un pic mai aplicati de vorba”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri dimineata, inainte de votul privind Cabinetul Ciolos, ca ia in calcul sustinerea unui guvern minoritar. Ciolacu a negat pana acum vehement ca PSD este dispus sa sustina un guvern minoritar al PNL.

Intrebat daca este posibil ca, dupa ce guvernul propus de Dacian Ciolos va fi respins in Parlament, PSD sa sustina un guvern minoritar, Ciolacu a spus: „Nu am luat o decizie in acest sens. Cred ca este un moment de responsabilitate, ar trebui sa stam un pic mai aplicati de vorba si sa vedem ce se intampla efectiv in Romania”.

PSD va vota, miercuri, in plenul comun al Parlamentului, impotriva guvernului propus de Dacian Ciolos, a anuntat anterior Marcel Ciolacu.

„Am avut o sedinta a Biroului Permanent National. Am luat decizia in unanimitate: vom vota contra guvernului Ciolos. Liderii de grup au propus sa fie un vot contra la vedere”, a declarat presedintele PSD la Palatul Parlamentului.

Ciolacu a declarat insistent, in ultima luna, ca este „exclus” ca PSD sa sustina un guvern minoritar PNL. „Este exclus in acest moment sa mai negociezi ceva cu PNL in ceea ce priveste o sustinere de Guvern minoritar”, spunea Ciolacu, pe 5 octombrie, dupa ce a trecut motiunea de cenzura.

Pe 7 octombrie, Ciolacu a spus ca este o „tampenie” ca PSD sa sustina un guvern minoritar.

„Chiar daca mi-as dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tampenie pentru Romania, pentru noi toti. Am vazut unde a dus Guvern Citu. Este exclus ca PSD in acest moment sa vina cu o alternativa pentru Romania cu un Guvern minoritar”, sustinea Ciolacu.

Mai mult despre:

Comentarii: