PSD s-a sucit radical. A votat acum masiv pentru abrogarea recursului compensatoriu

politica

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a votat, in unanimitate, pentru abrogarea recursului compensatoriu. Eugen Nicolicea si Florin Iordache au avut obiectii, insa pana la urma s-au conformat deciziei partidului. Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei in sedinta de miercuri.

„Suntem astazi aici prezenti si sustinem abrogarea recursului compensatoriu. Vom vota pentru abrogare. Suntem cu totii constienti de efectele nocive ale acestei legi. Recursul compensatoriu trebuie abrogat de urgenta. Chiar daca va trebui sa platim despagubiri, preferam sa platim acei bani decat sa mai moara oameni”, a sustinut liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, in comisie.

Proiectele de abrogare ale recursului compensatoriu apartin PNL si USR, acestea fiind respinde initial de catre Senat, cu ajutorul majoritatii PSD.

Celebrii Iordache si Nicolicea au avut multe maraieli privind abrogarea.

„Daca abrogam legea, va trebui inlocuita cu altceva. Chestiunea aceasta cu abrogam si nu punem nimic in loc e doar praf electoral”, a declarat Eugen Nicolicea.

Iordache s-a aratat la randul sau foarte ingrijorat ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri banesti.

„Acest proiect a suferit modificari in Parlament. In urma deciziei prin care CEDO a condamnat Romania, tara bnoastra si-a asumat anumite masuri fata de detinuti. Proiectul recursului compensatoriu a fost initiat de Guvernul Ciolos, noi l-am modificat.

„Cred ca s-a prezentat gresit in spatiul public aceasta masura. Eu ma asteptam la o initiativa de imbunatatire eventual a proiectului, nu de abrogare. Vom fi obligati sa platim despagubiri banesti daca abrogam recursul compensatoriu. Nu era mai bine daca mergeam cu o modificare si o imbunatire a proiectului? Poate cea actuala nu e cea mai buna, dar e poate fi imbunatatita”, a declarat Iordache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: