PSD, santaj in Parlamentul European cu o zi inainte de adoptarea Rezolutiei: „Sa intelegeti situatia inainte de a fi prea tarziu”

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana, inlocuitoarea lui Dancila in Parlamentul European, sustine ca rezolutia privind statul de drept din Romania, care va fi adoptata marti, este indreptata impotruva Romaniei si ameninta ca, daca nu va fi revizuita, romanii se vor intoarce impotriva UE.

Zoana sustine ca europarlamentarii straini „NU au inteles faptul ca tara noastra este un stat de drept, cu valori pro-europene, in care Constitutia, legile si vointa poporului primeaza”, astfel incat o rezolutie „impotriva Romaniei” va atrage „euroscepticismul in tara noastra”.

„Voi interveni astazi in plenul Parlamentului European pe subiectul rezolutiei pentru Romania. Draftul rezolutiei privind Romania, asa cum va fi supus votului in plen in aceasta saptamana, arata ca multi dintre colegii europeni care vor vota aceasta rezolutie NU au inteles faptul ca tara noastra este un stat de drept, cu valori pro-europene, in care Constitutia, legile si vointa poporului primeaza.

Draftul Rezolutiei pentru Romania, asa cum a aparut el si in presa din tara, demonstreaza ca multi dintre colegii mei din Parlamentul European NU au inteles ca romanii au dreptul sa isi exprime vointa in cadrul unui referendum, indiferent daca rezultatul acestuia ne place sau nu si ca, cetatenii romani au exact aceleasi drepturi si privilegii ca orice alt cetatean european.

Vom avea parte de un vot politic in Parlamentul European, asa cum s-a exprimat si presedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, insa trebuie sa luptam si sa credem in cauza noastra pana la capat indiferent de intelegerile politice la nivel european.

Modalitatea in care ne-am aparat tara, macar o parte dintre europarlamentarii romani care au luat parte la dezbaterile din 1 octombrie din cadrul Comisiei LIBE, nu va avea suficienta putere daca nu vom continua sa ne-o aparam si in plenul Parlamentului de la Strasbourg, in aceste doua zile ramase pana la acest vot extrem de important pentru noi.

Voi face astazi un apel la toti colegii europarlamentari sa depuna un efort pentru a intelege situatia reala din Romania inaintea votului, inainte de a fi prea tarziu. Exista riscul ca voturile impotriva Romaniei sa atraga euroscepticismul in tara noastra, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Romania este un stat profund european si trebuie sa continuam pe acest drum.

Rezolutia intitulata “Statul de drept in Romania” este exclusiv o decizie politica profund nedreapta”, arata Zoana intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro.

Comentarii: