PSD sare in aer. Se doreste MAZILIREA lui Zgonea. „Voi spune cine a tradat partidul”

news

Scandal de amploare in PSD, dupa ce Mihai Razvan Ungureanu a fost numit sef al SIE. Pesedistii il acuza pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, de „tradare” si vor sa-l schimbe din functie.

Surse din conducerea PSD, citate de bn24.ro, sustin ca se ia in calcul la varful partidului ca la deschiderea sesiunii parlamentare de toamna social-democratii sa ceara revocarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Regulamentul Camerei, modificat chiar de catre Zgonea, spune ca exista aceasta posibilitate, la cererea grupului parlamentar care l-a numit in functie.

Valeriu Zgonea a declarat pentru BreakingNews24 ca stie despre intentia colegilor sai de a-l lasa fara functie. „Da, stiu ca vor sa ceara revocarea mea. Cei care au predat partidul cer asta! Saptamana viitoare voi spune cine a tradat partidul si cine vrea sa fiu eu tap ispasitor!”, a spus Zgonea, fara sa explice la ce predare a partidului se refera.

Zgonea a fost contestat fatis de PSD in sedinta de luni a grupurilor parlamentare ale partidului, cand, din cauza ca a permis in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor convocarea plenului pentru numirea lui Ungureanu la SIE, senatorul Serban Nicolae l-a acuzat ca a incalcat decizia partidului. Parlamentarii l-au acuzat si ei pe Zgonea ca se comporta „ca un vataf”.

Supararea PSD a fost provocata de faptul ca Zgonea a dus deputatii PSD la votul pentru Strategia de Aparare a lui Iohannis, desi partidul decisese sa o boicoteze, ca a convocat plenul pentru numirea la SIE desi partidul decisese ca acesta sa nu se convoace, ca a blocat cererea lui Sebastian Ghita de sesizare a CCR pe conflictul sau cu DNA si cererea PSD de anularea a mandatului judecatorului CCR Stefan Minea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: