PSD se alege cu plangere penala pentru „furt”. Lider PLUS: „Avocatii nostri lucreaza deja la o plangere penala in acest sens”

politica

Eurodeputatul PLUS Dragos Tudorache a declarat ca Alianta USR-PLUS va depune plangere penala dupa mesajele de tip Fake News raspandite in online de PSD. Mesajele false contineau elemente de identitiate vizuala apartinand celor doua formatiuni si incercau sa descurajeze participarea la turul II al alegerilor prezidentiale.

„E vorba de un furt, pur si simplu, este un furt de identitate, un furt de sigla, acestea sunt protejate prin lege. Avocatii nostri lucreaza deja la o plangere penala in acest sens. Tratam foarte serios acest lucru. Identitatea folosita in acele mesaje si indemnuri de pe Facebook e exact identitatea noastra, se foloseste sigla noastra. Aceasta este o fapta penala pentru care, speram noi, autoritatile sa ia masurile legale potrivite”, a explicat Dragos Tudorache, intr-o interventie telefonica, vineri, la Digi24.

Tudorache spune ca PSD incearca sa „denatureze procesul electoral”:

„Este si o incercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja in campanie electorala pentru turul doi si astfel de mesaje false nu fac decat sa denatureze ceea ce ar trebui sa fie un proces electoral cinstit, deschis pentru ca asta le datoram cu totii alegatorilor. Atunci cand liderii unui partid isi asuma o informatie inainte de a o verifica sau inainte de a se asigura ca acea informatie este adevarata sau nu, isi asuma si responsabilitatea politica pentru ceea ce fac”.

„Spunea domnul Steriu de anuntul cu boicotul – este drept ca indemnul la boicot poate fi interpretat in doua sensuri, dar nu a fost singurul indemn. In exact acelasi format, folosind exact aceeasi sigla a Aliantei USR PLUS, au mai existat si alte mesaje, si alte indemnuri care descurajau votul pentru Klaus Iohannis si acolo nu e o chestiune de boicot, e o chestiune de care clar profita PSD si candidatului PSD si nu e prima oara cand PSD arunca informatii false, nu neaparat prin Facebook sau prin mijloace online, ci si prin gura propriilor lideri”, a concluzionat europarlamentarul.

Exemplu de fake news:

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: