„PSD se comporta ca o hidra cu prea multe capete”. Se reorienteaza si DC News, site-ul lui Bogdan Chirieac

analize

Articol neobisinuit pe DC News, site-ul controlat de Bogdan Chirieac. Intr-o analiza semnata de Madalina Hideg, dedicata alegerilor europarlamentare, se afirma ca „multi romani au simtit ca Liviu Dragnea le-a confiscat tara”.

Sustinator fervent al lui Liviu Dragnea, Bogdan Chireac pare ca incepe si el sa se reorienteze. Pe site-ul sau, DC News, a fost publicata o analiza surprinzatoaare, foarte critica la adresa PSD si a liderului condamnat a acestui partid.

„PSD se comporta ca o hidra cu prea multe capete”, este unul dintre subtitlurile analizei.

„Iesita din umbra presedintelui Liviu Dragnea, Viorica Dancila preia interimar sefia partidului si actioneaza intr-un mod mult mai articulat decat ne-a obisnuit pana acum. Lideri vechi – Adrian Nastase, Octav Cozmanca, sunt atinsi de nostalgia puterii pe care candva au avut-o si spera probabil sa-i simta din nou gustul. Dupa ani intregi in care blogul lui Adrian Nastase a fost mai mult un fel de jurnal de calatorie sau de opinie, acum anunta crearea unui comitet de sprijin pentru PSD. Gabriela Firea, aflata in conflict deschis cu Liviu Dragnea, isi reia peste noapte functiile din partid. Marian Oprisan este mai vocal ca de obicei, spunand chiar ca nu PSD a pierdut alegerile, ci PSD-ul lui Dragnea”, se afirma in articol.

Apoi urmeaza critici si la adresa lui Liviu Dragnea, sustinut aprig pana mai ieri de Bogdan Chirieac.

:In mod constant pana acum, prezenta romanilor la alegerile europarlamentare era cea mai scazuta intre celelalte runde de alegeri (cea mai mare prezenta era la alegerile prezidentiale); cu cat miza era mai mare, cu atat crestea prezenta. Alegerile europarlamentare nu au fost niciodata o miza pentru romani. Europa era prea departe, iar institutiile europene mult prea putin interesante. Cei 49% dintre romani care au votat duminica se datoreaza lui Liviu Dragnea. Adevarata forta care a mobilizat electoratul la vot este fostul presedinte al PSD, nu programele politice ale partidelor sau diferentele ideologice.

Multi romani au simtit ca Liviu Dragnea le-a confiscat tara; Romania nu mai era a lor, ci tara lui Dragnea, care a facut din modificarea legilor justitiei un proiect politic cu beneficii personale directe. Ura impotriva lui Dragnea, alimentata constant de cel putin un an, uneori justificata alteori nu, i-a scos pe oameni din case si i-a tinut ore in sir in soare sau pe ploaie pe strazile din preajma sectiilor de vot din strainatate. Alegerile europarlamentare au avut de data aceasta o miza puternica: antidot pentru ‘ciuma rosie’˝, se mai afirma in articol.

Citeste si: Voiculescu anunta reorientarea Antena 3 dupa votul de duminica: „Marcheaza finalul unei epoci, romanii si-au modificat radical preferintele si aspiratiile”

Mai mult despre:

Comentarii: