PSD se crede in Rusia: „Ursii sunt simbolul Romaniei”. Ii cere imperativ Avocatului Poporului sa atace OUG-ul legat de impuscarea ursilor

politica

PSD i-a cerut miercuri, imperativ, Avocatului Poporului sa atace ordonanta de urgenta a Guvernului Citu prin care se stabilesc metodele de interventie imediata in cazul in care ursii se apropie de oameni. PSD sustine ca ursii sunt „simbolul Romaniei”.

„Voi sunteti problema, nu ursii! OUG-ul ticalos adoptat azi de Guvernul Citu lasa ursii – simbolul Romaniei, in bataia pustilor nemiloase ale vanatorilor de trofee!

PSD solicita Avocatului Poporului sa conteste la CCR aceasta ordonanta odioasa a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar inceputul! Decimarea in masa a ursilor bruni este de astazi legiferata de Guvern!

Inainte de a da practic drumul la impuscarea la liber a ursilor, Guvernul ar fi trebuit sa ia masuri pentru ca animalele sa nu mai ajunga in zonele locuite de oameni. Pentru ca ursul nu merge la terasa, Citu! Si nici nu e pasionat de petreceri wow!

In schimb, voi le-ati taiat padurile si le-ati distrus habitatul! Nu ati alocat niciun ban pentru a fi hraniti in padure si nu ati protejat zonele aflate in pericol cu garduri electrice.

N-ati facut nimic, dar acum dati liber la impuscat! Fara mila, fara remuscari si fara nicio jena! In contrapartida, Citu si toti incompetentii sai din Guvern ar trebui de urgenta relocati! Au facut destul rau Romaniei!”, a anuntat PSD, miercuri.

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanta de urgenta, metodele de interventie imediata pentru specia de urs brun, a anuntat, miercuri, prim-ministrul Florin Citu, care a mai precizat ca este in curs de elaborare o strategie de control al populatiei de ursi pe termen lung.

„A fost aprobata o ordonanta de urgenta cu privire la aprobarea metodelor de interventie imediata pentru specia de urs brun. (…) In sedinta de guvern am transmis – in afara de aceasta ordonanta de urgenta sau dincolo de acest act normativ – nevoia unei strategii prin care sa controlam populatia de ursi.

Aceasta ordonanta este o masura care vine pentru a rezolva o problema pe termen scurt, dar este in responsabilitatea Ministerului Mediului sa vina cu aceasta strategie de control al populatiei de ursi pe termen lung. Si inteleg de la domnul secretar de stat ca avem deja un proiect si am putea avea aceasta strategie implementata si masuri in cel mult un an de zile”, a declarat Florin Citu intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Potrivit ordonantei, interventia in cazul ursilor care ajung in intravilanul localitatilor se va face „gradual”, extragerea prin impuscare fiind metionata in cazul in care „siguranta si securitatea cetatenilor sau a bunurilor sunt puse in pericol”. „Primarul sau viceprimarul, cunoscand circumstantele locale, analizand expertiza profesionala si gradul de risc, va decide prin ce mijloc sa fie indepartat ursul”, a scris ministrul Mediului, Tanczos Barna, dupa adoptarea actului normativ.

Mai mult despre:

Comentarii: