PSD se dezintegreaza, inca un deputat PSD fuge din partidul lui Liviu Dragnea. Ponta are acum mai multi parlamentari decat ALDE

politica

Inca o lovitura pentru Liviu Dragnea. Deputatul PSD de Timis, Adrian Pau, a demisionat din PSD si a anuntat ca trece la Pro Romania. Numarul parlamentarilor Pro Romania se ridica la 20, fiind mai multi decat cei ai ALDE.

„Urmeaza sa demisionez din PSD, nu mi-am depus inca demisia in scris, si o sa ma alatur colegilor din Pro Romania. O sa plec din PSD deoarece consider ca adevarata social-democratie este facuta de Pro Romania si de colegii din acest partid.

Consider ca PSD se indeparteaza de adevaratele valori social-democratice, de promisiunile facute electoratului, iar eu nu ma mai regasesc aici. Tocmai de aceea am luat decizia de a ma alatura colegilor din Pro Romania”, a declarat Adrian Pau.

Majoritatea in Camera Deputatilor este de 165 de voturi, iar PSD si ALDE mai detin impreuna 161 de deputati, dupa ce in ultimele zile alti trei parlamentari social-democrati au trecut la Pro Romania: Mihai Tudose, Georgian Pop si Oana Vladuca.

Potrivit unor surse politice, Victor Ponta negociaza intens alte cinci transferuri de PSD, astfel incat Liviu Dragnea sa nu mai poata strange o majoritate nici macar cu voturile minoritatilor.

Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, a dezvaluit miercuri ca liberalii au initiat un proiect de hotarare a Parlamentului pentru revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Motivul invocat de acestia este ca Dragnea a incalcat Constitutia.

„Ne-am bazat acest proiect de hotarare pe doua decizii anterioare ale CCR, care constata ca presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat de catre plen daca sunt motive de incalcare a Constitutiei.

PNL le-a identificat, le-a pus intr-un proiect de hotarare si speram ca acest proiect va fi votat in Camera Deputatilor. (…) Asadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotararea Parlamentului depusa de PNL si semnata de catre toti parlamentarii Opozitiei”, a declarat in Parlament Raluca Turcan.

In cazul in care propunerea liberalilor va fi respinsa, proiectul va fi depus la fiecare sedinta.

„Daca propunerea va fi respinsa in Biroul permanent, atunci PNL va depune acest proiect de hotarare la fiecare sedinta de Birou permanent si la fiecare sedinta de plen. In baza regulamentului Camerei Deputatilor, presedintele nu poate sa conduca sedinta in care se supune la vot proiectul de revocare”, a explicat liderul liberarilor.

Totodata, Raluca Turcan, a dezvaluit ca PNL este intr-un dialog permanent cu celelalte partide din opozitie pentru a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: