PSD se grabeste cu candidatul la Presedintie: „Saptamana asta este hotaratoare”. Stanescu: „PSD nu-si poate permite sa nu aiba candidat”

politica

Marcel Ciolacu

 Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat luni ca PSD va organiza „probabil” un congres in „saptamanile viitoare” pentru a-si desemna candidatul la prezidentiale.

„E o cutuma in PSD, presedintele partidului e candidat la functia prezidentiala. Eu cred ca domnul Ciolacu isi asuma lucrul acesta. Decizia trebuie sa vina saptamana asta in care suntem astazi pentru ca deja saptamana viitoare trebuie sa dam hotararea de guvern cu calendarul alegerilor. Saptamana aceasta va fi hotaratoare in ce priveste cand la prezidentiale in aceasta coalitie. (…) Trebuie sa hotaram ceva saptamana asta: mergem separat, mergem impreuna. Nu stie nimeni”, a declarat Stanescu.

PSD isi va stabili candidatul prin congres in „saptamanile urmatoare”.

„In statutul nostru se spune clar: candidatul la functia prezidentiala se va stabili in Congres si probabil vom avea un Congres saptamanile viitoare”, a mai spus Stanescu.

„Un candidat comun inseamna candidat PSD-PNL. E posibil candidat PSD sprijinit de PNL, ce e asa greu de facut rationament”, s-a rastit apoi Stanescu.

Marcel Ciolacu a anunta si el luni ca ”sunt toate premisele pentru o alianta politica cu PNL, cu candidat comun la prezidentiale si lista comuna la parlamentare”.

„E foarte putin probabil ca PSD sa renunte la candidatura la prezidentiale, avand in vedere ca am castigat alegerile”, a subliniat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: