„PSD se poarta ca un racket. Mafioti cu mertane”. Un fost consilier prezidential il acuza pe Ciolacu ca a luat spaga de la companiile de telefonie mobila

analize

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, reactioneaza dur dupa ce PSD a adoptat in Parlament o lege care ii favorizeaza pe cei mai mari furnizori de telefonie mobila si internet mobil, Orange si Vodafone, in raport cu Telekom si RCS&RDS.

Lazaroiu scoate in evidenta faptul ca in legea adoptat vineri a fost introdus „pe sest, de partidul lui Ciolacu” un amendament pentru avantajarea Orange si Vodafone in legea privind amanarea platii utilitatilor.

„PSD se poarta, ca de obicei, ca un racket. Asa a facut si pe vremea lui Dragnea, asa au facut 30 de ani de tranzitie.

O sa explic aici modus operandi, ca sa nu moara nimeni naiv.

De cate ori PSD vine cu o initiativa populista sau de extrema stanga, pasii sunt urmatorii:
– intai o anunta cu voce tare;
– pe urma fac mare zgomot in jurul ei;
– pe urma asteapta sa vina marile companii vizate cu sacul de bani;
– pe urma, in ultima clipa, strecoara un amendament, in speranta ca nu-l vede nimeni sau, si daca-l vede, ramane doar zgomotul de la inceput.

Partidul asta n-are nicio legatura cu stanga, e format doar din mafioti cu mertane care pacalesc prostimea ca sa-si umple ei buzunarele (da, n-o sa credeti, chiar si in vremuri de criza)”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

„Marcel, ti-ai pus manusile si masca atunci cand ai luat spaga?”, a mai scris Lazaroiu.

Cei mai mari furnizori de telefonie mobila si internet mobil, Orange si Vodafone, vor fi avantajati semnificativ in raport cu rivalii Telekom si RCS&RDS de legea adoptata vineri in Parlament si trimisa spre promulgare la presedintele Iohannis. Un amendament introdus de grupul parlamentar PSD permite persoanelor fizice si firmelor sa ceara amanarea pentru 3 luni a platii facturilor de utilitati, printre care si internet, telefonie si cablu TV, cu exceptia serviciilor de voce si date mobile, informeaza hotnews.ro.

„La cererea beneficiarului, persoana fizica afectata direct sau indirect de masurile impuse de autoritatile competente, pe perioada starii de urgenta sau a operatorului economic, a carui activitate a fost oprita sau a caror venituri sau incasari s-au diminuat cu minimum 15% in luna in curs raportat la media celor doua luni anterioare, se amana la plata, pentru o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilitati: apa-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV, cu exceptia serviciilor de voce si date mobile „, potrivit unui amendament introdus vineri in Camera Deputatilor de grupul parlamentar PSD la legea privind amanarea platii utilitatilor.

Amendamentul a fost adoptat de Camera Deputatilor, camera decizionala , iar legea a fost transmisa spre promulgare presedintelui Iohannis. Luni, 6 aprilie, PNL a atacat la CCR acest proiect de lege.

Anterior, in Senat, proiectul de lege initiat de Marcel Ciolacu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, prevedea urmatoarele la acest capitol:

„La cererea beneficiarului, consumatorul final, persoane fizice aflate in somaj tehnic si care incaseaza o indemnizatie lunara inferioara salariului minim pe economie, persoane fizice ce desfasoara activitati, altele decat munca salariata, si care nu mai pot fi desfasurate ca urmare a masurilor impuse de autoritatile competente, si operatori economici care si-au incetat total activitatea, se amana la plata pentru o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a Decretului Presedintelui Romaniei nr.195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, plata serviciilor de utilitati (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) prestate dupa intrarea in vigoare a Decretului Presedintelui Romaniei nr.195/2020, pentru toti acesti beneficiari de astfel de servicii de pe teritoriul Romaniei. Cererea beneficiarului va fi insotita de o declaratie pe proprie raspundere a beneficiarului, semnata de persoana fizica sau reprezentantul operatorului economic, detaliind cazul/motivul imposibilitatii de plata, sub sanctiunea raspunderii penale privind falsul in declaratii. ”

In forma adoptata de Camera Deputatilor si trimisa spre promulgare , legea favorizeaza semnificativ Orange si Vodafone , cei mai mari operatori de comunicaii mobile, ale caror venituri vin in cea mai mare parte din serviciile de voce si date mobile.

Concret, daca legea trece in aceasta forma, si esti abonat RCS&RDS sau Telekom (cei mai mari operatori de comunicatii fixe) ai putea solicita amanarea platii pentru 3 luni a facturilor de internet fix, telefonie fixa si televiziune prin cablu sau satelit. In acelasi timp, daca ai si un abonament de voce si internet mobil la Orange sau Vodafone, va trebui in continuare sa-ti platesti aceste servicii catre cele doua firme.

Mai mult despre: ,

Comentarii: