PSD se prabuseste. A pierdut alegerile in trei orase. La Targu Jiu a suferit o infrangere umilitoare

politica

PSD a pierdut in favoarea PNL postul de primar al orasului Targu Jiu la alegerile partiale desfasurate duminica, o premiera in ultimii 17 ani, arata un exit poll realizat de Universitatea din localitate si citat de Digi 24.

Update 00.30: Conform datelor finale, dar neoficiale, ale Biroului Electoral Judetean (BEJ) Gorj, candidatul PNL a obtinut  51,72% din voturile exprimate.

Marcel Romanescu, candidatul PNL, este castigatorul alegerilor de duminica, potrivit sondajului citat. La acest moment, s-au numarat voturile in 46 sectii de votare, iar Romanescu conduce, detasat la 44 dintre acestea, fiind invins in doar doua sectii de reprezentantul PSD, Aurel Popescu.

Marcel Romanescu a declarat, duminica seara, dupa numararea voturilor din peste jumatate din sectiile de votare din municipiu, ca nu se astepta la un asemenea rezultat, punctand ca este cea mai mare surpriza pe care a avut-o Gorjul in ultimii 27 de ani.

„Sincer, nu ma asteptam la un asemenea rezultat si le multumesc targujienilor, le multumesc membrilor familiei mele de acasa si membrilor familiei mele politice pentru ca am fost sustinut si e cea mai mare surpriza pe care a avut-o Gorjul in ultimii 27 de ani. Niciodata nu s-a putut intoarce un rezultat de la 14% sa ajunga la rezultatul de asta-seara, indiferent cat va fi el. Este un rezultat istoric pentru Targu-Jiu si pentru partidul pe care il reprezint. Cred ca PSD a tratat cu indiferenta targujianul si, prin greselile facute de ei, si presupun eu, printr-o strategie corecta a mea in aceasta perioada de campanie electorala, am castigat Targu-Jiul si sufletele targujienilor mergand din casa in casa, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie sa te duci sa ii deranjezi pe targujieni? Nu cred ca i-am deranjat si, prin felul meu de a fi si prin comportamentul meu, i-am convins sa vina la vot”, a spus Marcel Romanescu.

Prezenta la vot a fost redusa, de doar 29%.

Postul de primar al orasului Targu Jiu a ramas vacant dupa ce fostul edil Florin Carciumaru (PSD) a fost ales toamna trecuta senator.

De asemenea, PSD a pierdut alegerile in favoarea PNL si la Roman si Rasnov.

La Rasnov, dupa centralizarea datelor din patru sectii de votare din zece, scorul este 52% pentru Liviu Butnariu (PNL), iar candidatul unei aliante formate in jurul PSD, Rasnovul Tau, Daniel Diaconu – 41%.

La Roman, potrivit numaratorii paralele facute de liberali, dupa contabilizarea rezultatelor din peste 50% din sectiile de votare, diferenta ar fi de peste 3000 de voturi in favoarea candidatului PNL Lucian Micu.

Lista primariilor castigate de PNL: Tg Jiu – Gj, Roman – NT, Baia Sprie- MM, Rasnov – BV, Valea Danului – AG, Jilava – IF, Baltatesti – NT, Horea – AB, Viziru – BR, Lapusniciu – CS,  Jaristea – VN, Siminiciu – Suceava, Covasint – AR, Dumbrava – PH, Marpod – SB si Las Fierbinti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: