PSD se pregateste de 10 august. Macelarul Sebastian Cucos este numit la comanda Jandarmeriei Bucuresti

news

Sebastian Cucos, comandant al Jandarmeriei Romane in momentul reprimarii protestului din 10 august 2018, revine la comdanda Jandarmeriei Bucuresti. El va ocupa aceasta pozitie cu cateva zile inainte de mitingul din 10 august 2019.

„Comandantul interventiei jandarmilor de la protestul din 10 august s-ar putea ocupa si de organizarea de anul acesta. Sebastian Cucos pleaca din conducerea Jandarmeriei Romane si se intoarce la cea a Jandarmeriei Capitalei. Nu va ganditi ca e o retrogradare, de fapt i-a incetat imputernicirea si revine pe functia de pe care a plecat. Cam ca la Ioan Buda, care a plecat de la sefia Politiei Romane si a ajuns sef la Politia de Frontiera.

Permutarile vin cu cateva zile inainte de implinirea unui an de la protestul diasporei, cand se anunta o manifestatie de amploare”, anunta Ionela Arcanu.

Sebastian Cucos a fost comandant al Jandarmeriei pana pe 15 august 2018, fiind apoi numit de Carmen Dan adjunct al lui Ionut Sindile, care a tocmai a fost inlocuit de Mihai Fifor.

Sebastian Cucos este pus sub acuzare de procurori in dosarul reprimarii violente a mitingului din 10 august din Piata Victoriei. In 21 septembrie 2018, Sebastian Cucos a fost pus sub acuzare de catre procurori pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in dosarul violentelor de la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei, alaturi de Catalin Sindile, dar si alaturi de seful Jandarmeriei Bucuresti, maiorul Laurentiu Cazan, precum si alaturi de comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne.

Mai mult despre: ,

Comentarii: