PSD se va tine cu dintii de guvernare. Grindeanu anunta ca la anul va gestiona 10 miliarde de euro pentru investitii in Transporturi

politica

Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu a anuntat, vineri, ca intentioneaza ca in 2022 sa semneze, in calitate de ministru al Transporturile, proiecte de investitii de o valoare uriasa: 10 miliarde de euro.

„Mi-as dori ca la anul sa fiu cel care semneaza cea mai mare suma de contractare pe proiecte de investitii din istorie. Targetul meu este de 10 miliarde de euro. Din cele trei surse plus a patra , PNRR plus bugetul de stat. Sa stiti ca nu e imposibil, Din punctul de vedere al unui ministru al Transporturilor, lucrurile trebuie sa le privesti din doua perspective: pe de o parte ce ai in lucru sa se intample conform contractelor semnate, pe de alta parte sa bai carbuni in foc, adica sa existe noi contracte care sa poata fi duse la bun final”, a declarat Grindeanu la Digi24.

Grindeanu a declarat, joi, la Antena 3 ca planul investitional privind infrastructura din Romania este de 73 de miliarde de euro, bani care vor fi folositi in urmatorii 10 ani.

”Avem un master plan de transport care a fost aprobat in 2016 si care are ok-ul Comisiei Europene. In aceste zile trebuie sa fie aprobat planul investitional pentru urmatoarea decada, este in stransa legatura cu master planul”, a declarat Sorin Grindeanu.

Este vorba despre aproximativ ”73 de miliarde de euro cu diverse surse de finantare”, a mai anuntat Grindeanu.

”Asteptam ultimele discutiile cu Comisia astfel incat pana la sfarsitul anului sa dam o hotarare de Guvern legata de acest plan investitional”, a mentionat ministrul Transporturilor.

Sursele de finantare principale vor fi PNRR, bugetul de stat si fondurile europene.

Mai mult despre:

Comentarii: