PSD si-a activat valetii. Presedintele Radio Romania sustine ca a fost atacata „libertatea de exprimare” a lui Adrian Nastase si Dan Voiculescu

politica

Cartea, ca simbol al culturii, este si un simbol fabulos al libertatii de exprimare, iar cenzurarea, limitarea dreptului exprimare al unui autor, al unui cititor, al unei edituri, nu numai ca incalca Constitutia, dar afecteaza insusi spiritul libertatii de exprimare, a afirmat presedintele director general al SRR, Georgica Severin.

„Simt nevoia sa fac o precizare. Cartea, ca simbol al culturii, este si un simbol fabulos al libertatii de exprimare. In momentul in care cineva, intr-un fel sau altul, isi propune sa cenzureze, sa limiteze dreptul de a se exprima al unui autor, al unui cititor, al unei edituri, nu numai ca incalca Constitutia, dar afecteaza insusi spiritul libertatii de exprimare, un drept castigat greu de acei care am trait pana in 1989. Stim ce insemna o carte (…) De aceea, Radio Romania, ca organizator al Targului de carte Gaudeamus, nu este in niciun fel implicata in organizarea de catre edituri a propriilor manifestari, dar, in acelasi timp, nu suntem de acord cu impiedicarea oricarei persoane sa se manifeste in interiorul standurilor, asa cum decid editurile ele insele. Concurenta si lupta dintre edituri nu are ca teren de lupta targul Gaudeamus. Aici ramane libertatea de exprimare, cartea, editurile, autorii si cititorii”, a spus Severin, la inchiderea Targului de carte Gaudeamus, citat de Agerpres.

Georgica Severin a fost senator PSD.

Directorul general al Humanitas, Lidia Bodea, si-a anuntat demisia, vineri, din Asociatia Editorilor Romani, ca urmare a gazduirii de catre Editura RAO, la Targul Gaudeamus, a lansarii cartii lui Dan Voiculescu, „Lupta politica”.

„Nu-mi fac iluzia ca gestul meu va schimba foarte mult lucrurile, dar il prefer lipsei de reactie si traditionalului ‘sa inchidem ochii’. Suntem in plin targ de carte si vede prea multa lume ceea ce noi inauntrul asociatiei preferam sa ne prefacem ca nu vedem: vi se pare ca, lansand astazi, la ora 14,00, paginile cu titlul ‘Lupta politica’, autor Dan Voiculescu, comentata de Dan Puric, Adrian Nastase, Mircea Diaconu, Bogdan Chirieac, Sorin Rosca Stanescu, Mugur Ciuvica si Victor Ciutacu, Editura RAO slujeste ‘prestigiul si conduita ireprosabila’ a editorului roman, ‘departe de orice ingerinte de ordin politic, ideologic, nationalist-sovin’? In discutie nu e, desigur, dreptul legal al unui editor de a publica ce-i place si de a-si comenta fapta editoriala cu cine-i place. In discutie e insa moralitatea. Mai exista si asa ceva pe lume. In numele cenzurii morale, noi nu umblam goi pe strada. Iar in raport cu ea ceea ce se-ntampla acum la Gaudeamus e mai mult decat poate suporta bunul simt: este expunerea urateniei in mijlocul unei multimi care a venit acolo pentru splendoare, nu pentru abjectie”, a scris Bodea, pe Facebook, in postarea intitulata „Demisie in marginea unei lansari de carte”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: