PSD si ALDE, ciumatii Europei. Propriile lor grupuri din PE au votat masiv in favoarea Rezolutiei

politica

Socialistii europeni si ALDE Europa au votat intr-o proportie covarsitoare in favoarea rezolutiei Parlamentului European prin care este condamnata interventia „violenta si disproportionata a politiei in timpul protestelor de la Bucuresti din august 2018” si se recomanda autoritatilor „sa se opuna masurilor care ar duce la dezincriminarea coruptiei in randul functionarilor de stat si sa aplice strategia nationala anticoruptie”.

Parlamentul European a adoptat marti rezolutia care condamna violentele jandarmilor, cu 473 de voturi pentru, 151 impotriva si 40 de abtineri, din totalul de 749 de membri ai PE.

Din grupul S&D (din care fac parte europarlamentarii PSD), 133 de europarlamentari, inclusiv liderul grupului, Udo Bullmann (Germania), au votat pentru rezolutie, informeaza hotnews.ro.

In schimb, impotriva rezolutiei au votat numai 23 de europarlamentari ai grpului S&D, din care 11 sunt de la PSD (sau alesi pe lista PSD): Victor Bostinaru, Andi Cristea, Doru Frunzulica, Dan Nica, Ioan Mircea Pascu, Emilian Pavel, Razvan Popa, Claudiu Tanasescu, Claudia Tapardel, Gabriela Zoana si Maria Grapini (aleasa pe lista PSD, dar face parte din Partidul Puterii Umaniste, al lui Dan Voiculescu).

De la grupul european ALDE, 50 de eurodeputati au votat pentru rezolutie, inclusiv liderul grupului, Guy Verhofstadt si presedintele Alde Party, Hans van Baalen.

Impotriva rezolutiei au votat doar 7 membri au grupului european ALDE, din care 3 romani: Norica Nicolai, Renate Weber (ambele de la ALDE Romania, partidul lui Tariceanu) si Mircea Diaconu. Impotriva rezolutiei a votat si europarlamentarul Ramona Manescu. Ea figureaza inca pe lista de vot ca fiind din partea Partidului Popular European (PPE), insa in luna august a demisionat din PNL si s-a inscris in partidul ALDE, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: