politica

PSD si AUR fac apoplexie. Dominic Fritz contribuie la construirea programului de guvernare: „Nici nu ma gandeam, in urma cu un an, ca voi ajunge aici”

Pirmarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat vineri ca ca fi implicat in grupul care va contribui la realizarea programului de guvernare al noii coalitii majoritare de centru-dreapta.

„Voi fi in grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a Romaniei. Nici nu ma gandeam, in urma cu un an, ca voi ajunge aici.

Este o onoare sa reprezint, la Bucuresti, valorile si sperantele Timisoarei si Banatului. Le multumesc colegilor din Alianta USRPLUS care m-au propus si sustinut.

Avem nevoie, mai mult ca oricand, de un executiv puternic si stabil si de o guvernare profesionista, care sa redea increderea ca politica poate genera solutii pentru oameni, aici si peste tot in tara. Sunt 4 ani in care putem sa incepem sa reconstruim statul pe reguli clare, predictibile si drepte, pe respect si empatie fata de cetateni.

In vremurile acestea de neliniste si de dezamagire fata de politica, reflectate in absenteism si in rezultatul votului, e o datorie sa tinem drept drumul european al Romaniei. Aceasta a fost vointa Timisoarei exprimata la locale si parlamentate si ma voi asigura ca nu ne vom abate niciun centimetru”, a anuntat Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz nu are inca cetatenia romana.

PNL a validat in BPN de miercuri seara ca Ludovic Orban sa fie sustinut la sefia Camerei Deputatilor, iar Florin Citu sa fie propunerea de prim-ministru care va fi inaintata la consultarile de la Cotroceni.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan declara miercuri ca vor fi maximum 18 ministere in viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS si UDMR sa mearga pe procentele obtinute la alegerile parlamentare si anume liberalii sa aiba 10 sau 11 ministri, Alianta sa aiba 5-6 ministri, iar Uniunea sa aiba doi ministri.

Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultari la Palatul Cotroceni in vederea desemnarii viitorului premier, luni 14 decembrie, a transmis joi Administratia Prezidentiala. Primul partid care va avea discutii cu seful statului este PSD, urmat de PNL, Alianta USR-PLUS, Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), UDMR si minoritatile nationale.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Crima din Crangasi, adevarul. Victima a incercat sa apere o fata care urma sa fie agresata de alte doua fete. Cele doua fete ii chemasera pe ucigasi in ajutor

Surse judiciare au dezvaluit pentru aktual24.ro filmul evenimentelor de marti seara care au dus la…

2 minute ago

Parchetul General a facut apel, inca mai spera ca judecatorii vor incerca sa ii condamne pe ofiterii de Securitate care l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu

Parchetul General a facut apel in cazul respingerii de catre Curtea de Apel a solicitarii…

9 minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

15 minute ago

Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania din cauza situatiei tot mai dificile de pe frontul din estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania, din cauza situatiei dificile de pe…

25 de minute ago

Strigator la cer: Eurovision a amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri prin care solicita eliberarea luptatorilor de la Azovstal luati prizonieri de rusi

Organizatorii concursului Eurovision au amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri imprimate cu logo-ul…

55 de minute ago

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

O oră ago