PSD si AUR, prima miscare comuna. Au de gand sa boicoteze constituirea noului Parlament

politica

Copresedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), George Simion, a declarat ca se va mai gandi daca formatiunea sa va participa la sedinta de constituire a noului Parlament, intrucat „PNL a incercat sa defavorizeze AUR la locurile corecte in comisiile parlamentare”. O decizie similara ar putea lua si PSD, a anuntat Digi24.

„O sa ne mai gandim daca participam, pentru ca, pana in acest moment, PNL a incercat sa ne defavorizeze la locurile corecte in comisiile parlamentare pentru Camera Deputatilor si Senat si in sensul acesta am purtat discutii cu liderii PNL. Pentru ca profita de faptul ca suntem un partid tanar si au impresia ca nu ne stim drepturile”, a precizat Simion, pentru Agerpres.

El a adaugat ca AUR are dreptul la doua comisii parlamentare importante, atat in Senat, cat si in Camera Deputatilor.

„Nu vom lasa voturile care au mers catre AUR din partea romanilor sa fie batjocorite, avem dreptul la conducerea a doua comisii importante din Senat si doua comisii importante din Camera Deputatilor. Pe noi ne intereseaza foarte mult invatamantul acestei tari. Comisia pentru invatamant si justitia, pentru ca nu prea si-a facut treaba justitia in ultimii 30 de ani. Avem tot dreptul, ca opozitie constructiva, pentru ca dansii vor avea ministerele respective”, a afirmat liderul AUR.

O decizie similara ar putea sa ia si PSD. Conducerea PSD discuta si ea posibilitatea de a boicota constituirea Parlamentului, fiind nemultumita de pozitiile pe care ar urma sa le obtina, a anuntat Digi24.

De altfel, Marcel Ciolacu a recunoscut ca a purtat discutiicu George Simion.

„Personal, nu am avut nicio intalnire cu George Simion. Am vorbit telefonic. Am avut o discutie cu un viitor coleg din Parlament, despre cum functioneaza Parlamentul. Majoritatea, daca nu toti viitorii parlamentari AUR sunt la primul mandat”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a evitat sa dea detalii despre aceasta discutie si daca a fost el cel care l-a contactat primul pe Simion sau invers.

„Ne-am contactat unul pe altul. Am facut rost de telefoanele unuia si al celuilalt. Nu are nicio relevanta cine l-a contactat primul pe celalalt. Nu am discutat politic nimic cu George Simion”, a sustinut liderul PSD.

Iohannis a anuntat, luni, ca va convoca sedinta de constituirea noului Parlament pe 21 decembrie.

„Avand in vedere ca BEC a comunicat rezultatele finale, acum sunt intrunite conditiile pentru convocarea noului Parlament. Convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”, a spus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: