PSD si Citu, acuzatii identice la adresa Ioanei Mihaila: „Consecinta criminala a incompetentei si indiferentei ministrilor USR”

politica

PSD a transmis, vineri, printr-un comunicat oficial, ca solicita institutiilor statului sa declanseze o ancheta cu privire la „neglijenta iresponsabila” a fostului ministru USR, Ioana Mihaila, din cauza careia Romania ar fi ratat achizitia de teste COVID-19 in valoare de 4,7 milioane de euro. 

PSD arata ca sunt mii sau zeci de mii de cazuri noi de infectii COVID-19 care puteau fi evitate daca Ministerul Sanatatii ar fi folosit banii europeni si ar fi organizat testarea pe scara larga, pentru identificarea si izolarea din timp a persoanelor infectate.

De asemenea, multe dintre decesele COVID-19 din aceste zile ar fi putut fi evitate daca ministrii Sanatatii de la USR ar fi achizitionat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19, se precizeaza in comunicat.

PSD mentioneaza ca ”Romania a ajuns la o rata uriasa de mortalitate COVID-19 pentru ca pacientii spitalizati nu sunt tratati impotriva bolii, fiindca medicii nu au medicamentele necesare!”.

”Aceasta este o consecinta criminala a incompetentei si indiferentei ministrilor USR care nu au facut nimic pentru a pregati sistemul medical in fata mult-anuntatului val patru al pandemiei”, spune PSD.

Pesedistii le cer celor doi ministri USR care au condus Sanatatea in 2021, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila ”sa inceteze sa mai acuze cu aroganta predecesorii lor din ultimii 30 de ani”.

”Valul patru al pandemiei trebuia pregatit in acest an, nu in precedentii 30 de ani! Cei doi ministri trebuie sa aiba minima decenta de a-si admite culpa si de a-si cere public scuze pentru catastrofa sanitara in care au adus Romania!”, mai transmite PSD.

Premierul interimar Florin Citu a acuzat-o, joi, pe Ioana Mihaila, fost ministru al Sanatatii, ca nu a avizat si semnat la timp un contract in valoare de peste 4,7 milioane de euro care ar fi permis decontarea a zeci de mii de teste de coronavirus.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: