politica

PSD si PNL fac un pas in spate. Ciuca si Ciolacu anunta prag de 9.000 de lei, in loc de 250.000 de lei, pentru abuzul in serviciu

Presedintele PNL, premierul Nicolae Ciuca, a anuntat miercuri noapte ca propunerea Ministerului Justitiei privind pragul de 9.000 de lei la infractiunea de abuz in serviciu va fi sustinuta. Un anunt asemanator a facut si liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„In aceasta seara, am decis sa sustinem propunerea Ministerului Justitiei privind pragul de 9000 de lei la infractiunea de abuz in serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputatilor, Gabriel Andronache, sa depuna acest amendament in numele Partidului National Liberal, in vederea sustinerii si adoptarii lui”, a scris Ciuca pe Facebook.

Si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri seara ca a luat act de propunerea Ministerului Justitiei (MJ) privind instituirea unui prag de 9.000 de lei la infractiunea de abuz in serviciu, iar coalitia de guvernare va sustine propunerea venita din partea specialistilor de la MJ.

„Am luat act de raspunsul Ministerului Justitiei la solicitarea pe care am facut-o si de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei in ceea ce priveste abuzul in serviciu. Coalitia de guvernare va sustine propunerea venita din partea specialistilor din Ministerul Justitiei. Am discutat si cu premierul Ciuca si ne vom insusi amendamentele la aceasta lege”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: „Hotii, hotii, hotii!”. Sute de oameni protesteaza in Piata Victoria fata de pragul de 50.000 de euro pana la care „se poate fura”

Liderul social-democratilor solicitase anterior ca Ministerul Justitiei sa prezinte public o varianta de reglementare adecvata pentru pragul valoric la abuzul in serviciu, in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, cu recomandarile Comisiei de la Venetia si cu opiniile specialistilor in drept.

Senatul a adoptat, in sedinta de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal si a altor acte normative, pentru punerea in acord cu decizii ale Curtii Constitutionale, prin care pragul pentru abuzul in serviciu, care se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, se stabileste la 250.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Firea da startul campaniei negative: „Nicusor Dan a castigat prin furt si minciuna”. Din tribune era aplaudata de Neculai Ontanu, condamnat definitiv pentru luare de mita

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, isi incepe campania cu atacuri violente la adresa…

10 minute ago

Furie ruseasca fata de transferul de rachete americane ATACMS catre Ucraina: „Arme extrem de periculoase au fost trimise la Kiev”

Transferul "pe sub mana" de rachete ATACMS americane catre Ucraina nu poate fi justificat, deoarece…

4 minute ago

Sapte perchezitii DNA la Complexul Energetic Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti

DNA efectueaza joi sapte perchezitii la CEO Oltenia intr-un dosar de coruptie. Sunt patru suspecti,…

2 ore ago

Hamas, dispusa sa accepte un armistitiu pe cinci ani cu Israelul, daca va fi creat un stat palestinian independent

Un oficial politic de rang inalt al Hamas a declarat pentru The Associated Press ca…

45 de minute ago

S-a prabusit o strada din Prahova chiar in fata Politiei. Primarul da vina pe galeriile subterane de exploatare a sarii

O parte a strazii 23 August din orasul Slanic Prahova s-a surpat chiar in fata…

O oră ago