PSD si PNL se unesc impotriva lui Nicusor Dan in Consiliul General, anunta Ciolacu. Primarul general vrea sa le taie primarilor de sectoare o buna parte din portia de bani

actualitate

Nicusor Dan

Marcel Ciolacu a anuntat miercuri ca PSD si PNL au decis in sedinta coalitiei sa faca majoritate in Consiliul General al Capitalei.

„Ceea ce am decis este – unde am candidat impreuna sa cream majoritati impreuna, cum este Brasov, Timis. Unde avem fiecare majoritati singuri este decizia organizatiilor, in rest, ne vom intalni cu fiecare presedinte de organizatie, atat eu cat si domnul Ciuca, si vom vorbi despre majoritati si de abordare. Mai mult, am hotarat ca vom crea majoritate la Consiliul General al Capitalei – PSD si PNL. (…) Eu va spun ce am facut impreuna cu domnul secretar general Bode, cu domnul secretar general Stanescu, am trecut pentru fixarea cunostintelor, exact asa s-a exprimat domnul Bode, si am trecut aceste puncte”, a anuntat Ciolacu.

Acestei aliante i se va alatura si partidul lui Piedone-Voiculescu, PUSL, a mentionat marti Ciolacu.

Citeste si: Nicusor Dan anunta revolutie in Capitala: Referendum pentru a le lua primarilor de sectoare o buna parte din fonduri: „Avem borduri peste borduri”

Primarul reales al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat duminica seara ca va organiza un referendum in Bucuresti legat de modul in care se impart banii intre Primaria Generala si primariile de sectoare.

„Cu aprobarea Consiliului General vom declansa un referendum pentru cum se vor imparti banii intre primaria capitalei si primariile de sector. De ani de zile, Bucurestiul are un deficit de dezvoltare. De ani de zile, Primaria Capitalei este obigata sa gandeasca mic, pentru ca nu are bani sa gandeasca mare. Banii abia ajung pentru intretinerea infrastructurii pe care deja o avem.

Nu putem sa ne gandim la extinderea transportului public, la noi corpuri de spitale, nu putem sa ne gandim la noi corpuri pentru universitatile din Bucuresti care ar putea sa aduca zeci de mii de studenti straini in Bucuresti si sa puna Bucurestiul pe harta academica. Si in schimb avem borduri peste borduri, pavele care inlocuiesc alte pavele si panselute care inlocuiesc alte panselute”, a anuntat primarul Capitalei.

El a adaugat ca si urbanismul va fi o tema a referendumului.

„Cu aprobarea CGMB, voi declansa un referendum local pentru a decide cine raspunde de urbanismul din Bucuresti. Este absurd ca primarii de sector sa arunce cu autorizatii pentru zeci si sute de blocuri in Bucuresti, a caror legalitate nu o controleaza nimeni, iar primarul Capitalei sa raspunda pentru traficul din Bucuresti”, a continuat Nicusor Dan.

„Parlamentul are in dezbatere doua legi: codul urbanismului si legea spatiilor verzi urbane. Solicit candidatilor la alegerile prezidentiale sa se pronunte in campania pentru alegerile prezidentiale pe chestiunile cele mai importante din aceste doua legi si solicit partidelor parlamentare ca pana la alegerile parlamentare sa transam aceste doua legi. Numai asa vom fi in situatia ca bucurestenii sa poata gestiona ei insisi prin organele pe care le-au ales, situatiile spatiilor verzi si dezvoltarea urbana si aceste lucruri sa nu fie facute pe jocuri de culise, deasupra intereselor bucurestenilor”, a mai spus Dan.

”Niciodata alegerile nu sunt castigate de catre politicieni, alegerile sunt castigate de comunitati. Azi am avut in Bucuresti o uriasa comunitate care si-a dorit onestitate in functia publica, institutii care sa lucreze pentru oameni, care si-a dorit dreptate.

Va marturisesc ca sunt coplesit de responsabilitatea pe care mi-o dati si de sperantele pe care le puneti in noi”, a declarat Nicusor Dan in debutul discursului.

Nicusor Dan a castigat alegerile cu 45%, arata rezultatele exit-poll.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: