PSD sufera rau din cauza lui Kovesi. Zoana sustine ca votul ar putea fi reluat: „Au realizat ce s-a intamplat de fapt”

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana sustine ca votul in cazul desemnarii Procurorului European, care pozitionat-o pe Kovesi pe primul loc, ar putea fi reluat in Comisiile LIBE si CONT, intrucat „atat cei care au votat, dar si cei care au absentat de la procedura din comisii, au realizat ce s-a intamplat de fapt”.

„Acum exista mai multe posibilitati in ceea ce priveste procedura desemnarii procurorului sef european – exista si posibilitatea reluarii procedurii sau amanarea pe termen nedefinit a nominalizarii, mai ales ca votul din Consiliu a fost unul care nu a coincis cu votul din Comisii”, sustine Zoana intr-un comunicat de presa.

„Am fost abordata de catre eurodeputati din diferite formatiuni si grupari politice in legatura cu ceea ce s-a intamplat in cazul votului din Comisiile LIBE si CONT pentru functia de procuror sef european si constat, in urma discutiilor pe care le-am avut, o asemanare izbitoare cu ce s-a intamplat in cazul Brexitului.

Astfel, la fel ca si in cazul referendumului pentru Brexit, abia dupa vot, care a fost unul extrem de strans, atat cei care au votat, dar si cei care au absentat de la procedura din comisii, au realizat ce s-a intamplat de fapt. La fel ca si la referendumul pentru Brexit, acum exista voci care solicita o reluare a procedurii, avandu-se in vedere atat absentele membrilor titulari din fiecare comisie, dar si faptul ca unul dintre candidati nu indeplinea conditiile pentru a candida pentru o asemenea functie.

Acum exista mai multe posibilitati in ceea ce priveste procedura desemnarii procurorului sef european – exista si posibilitatea reluarii procedurii sau amanarea pe termen nedefinit a nominalizarii, mai ales ca votul din Consiliu a fost unul care nu a coincis cu votul din Comisii.

In orice caz, prevad ca Laura Codruta Kovesi va avea soarta Brexitului – amanarea oricarei decizii in ceea ce o priveste, cel putin pana la instalarea noului Parlament. Nu intelege nimeni de ce se doreste a se face nominalizarea acum, de catre actuala formula a Parlamentului, mai ales ca in luna mai urmeaza sa aiba loc alegerile europarlamentare care vor schimba cu siguranta si echilibrul de forte din Parlamentul European, dar si opinia acestei institutii in legatura cu prezenta intre candidati a unei persoane controversate cel putin din punct de vedere al imaginii in tara de provenienta”, anunta Gabriela Zoana intr-un comunicat transmis redactiei aktual24.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: