PSD sustine ca Oradea si Clujul au fost depasite de Craiova si Buzau: „Primarii PSD reusesc cele mai bune performante in privinta valorii proiectelor eligibile”

politica

PSD a sustinut, luni, intr-un comunicat de presa, ca orasele conduse de primari social-democrati „reusesc cele mai bune performante in privinta valorii proiectelor eligibile”, raportata la numarul de locuitori, iar „Craiova, Buzau, Braila ori Targoviste surclaseaza orase precum Oradea, Cluj sau Constanta”, orase conduse de administratii liberale.

”Municipalitatile conduse de primari PSD reusesc cele mai bune performante in privinta valorii proiectelor eligibile, cu finantare europeana si nationala, raportata la numarul de locuitori. Din aceasta perspectiva Craiova, Buzau, Braila ori Targoviste surclaseaza orase precum Oradea, Cluj sau Constanta”, sustine PSD intr-un comunicat oficial.

Potrivit PSD, ”cu exceptia Bucurestiului, care are un regim special, datele Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, pentru perioada 2019 – 2023, plaseaza Craiova pe primul loc in clasamentul municipalitatilor cu peste 200.000 de locuitori, cu o valoare totala a proiectelor eligibile de 3,5 miliarde de lei. Pentru Bucuresti, cu tot cu cele 6 sectoare suma proiectelor este de 7,6 miliarde lei”.

”In randul municipalitatilor resedinta de judet, cu mai putin de 100.000 de locuitori se detaseaza, de asemenea drept campion, administratia PSD a Targovistei”, spune PSD.

PSD mai subliniaza ca ”47 de miliarde de lei – aproape 9,5 miliarde de euro – este valoarea totala a proiectelor eligibile lansate la nivelul municipiilor resedintelor de judet, din care 37 de miliarde de lei reprezinta bani europeni”.

”La nivel national, in ultimii 4 ani, s-au facut investitii si s-a decontat efectiv 80% din valoarea totala a acestor contracte la nivel de municipalitati, respectiv 37,5 miliarde de lei, din cele 47 de miliarde de lei, valoare eligibila”, mai sustine PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: