PSD tocmai a lansat o campanie platita in care acuza PNL de un „jaf record absolut dupa Revolutie”

politica

Marcel Ciolacu

PSD a lansat pe Facebook o campanie platita in care isi acuza partenerul de guvernare, PNL, ca a fost complice cu USR de un un „jaf” de 1 miliard de euro.

„Jaful USR-PNL de 1 miliard de euro, record absolut dupa Revolutie”, sustine PSD in aceasta campanie platita.

Presedintele Partidului National Liberal (PNL) si al Senatului, Nicolae Ciuca, a declarat vineri, la Timisoara, ca liberalii nu s-au opus niciodata solicitarilor organelor de ancheta pentru urmariri penale ale parlamentarilor si la fel se va proceda si in cazul fostului premier Florin Citu.

„Este o procedura foarte simpla. In momentul in care documentele sosesc la Senat, voi trimite de indata la Biroul permanent, iar in baza deciziei Biroului Permanent, la Comisia juridica, iar de la Comisia juridica, raportul va fi trimis in plenul Senatului pentru dezbatere si aprobare. Nu ne-am opus niciodata (urmaririi penale a parlamentarilor, n.r.) si vom sustine ca Justitia sa-si faca datoria”, a declarat Nicolae Ciuca.

„Am vorbit cu Florin Citu si a spus ca in situatia de fata el isi va da demisia din grupul senatorilor PNL si va deveni senator neafiliat. (…) Este o decizie corecta a unui membru de partid responsabil, care dincolo de propria-i persoana are in vedere si imaginea partidului”, a adaugat Ciuca.

El a aratat ca la momentul respectiv, cand era ministru al Apararii, la nivelul ministerului a fost pusa la dispozitie toata logistica spitalelor militare pentru efectuarea vaccinarii.

„Procedurile si cum s-a derulat achizitia, nu stiu elemente de detaliu, in schimb stiu ca toata aceasta decizie, aceasta hotarare a fost adoptata in Guvern”, a mai spus Ciuca.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul unei cauze in vederea sesizarii presedintelui Romaniei si Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de trei persoane cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu in legatura cu achizitia vaccinurilor anti-COVID-19.

Conform DNA, desi dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui numar de peste 23 milioane persoane, doua dintre cele trei persoane fata de care se solicita formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzactionat si ordonantat la plata achizitia in plus a cantitatii de 52.805.690 doze de vaccin, in valoare totala de 1.005.498.687 euro, la care se adauga TVA, suma care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

In cauza este vorba despre Florin Citu (PNL) si fostii ministri (USR) ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: