PSD, tot mai aproape de Coreea de Nord. Departamentul de Stat al SUA este acuzat de „neobrazare”

politica

Mai multi deputati de la PNL, USR si PMP s-au delimitat miercuri, in plenul Camerei, de declaratia transmisa, in numele Parlamentului, de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu catre Departamentul de Stat al SUA, spunand ca actiunea celor doi presedinti ai legislativului este un abuz si cerand demisia lui Dragnea. ”Rog papagalii statului paralel sa respecte suveranitatea poporului roman”, a replicat deputatul PSD Nicolae Bacalbasa.

Prima care a luat cuvantul in sedinta de plen a Camerei Deputatilor de miercuri a fost Raluca Turcan, care a calificat declaratia de marti a presedintilor Parlamentului drept un abuz de putere si a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

„Consider neavenite, un abuz de putere declaratiile lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu si solicit demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezinta, nu ii reprezinta nici pe alegatorii care m-au votat asa cum nu reprezinta foarte multi oameni cinstiti din aceasta tara”, a spus Raluca Turcan.

Un alt deputat PNL, fostul ministru al Culturii Gigel Stirbu, a solicitat tuturor liderilor partidelor din opozitie sa semneze o declaratie de delimitare de „eroarea” presedintilor celor doua Camerei Deputatilor si Senatului.

„Solicitam sanctionarea lui Dragnea, a incalcat Regulamentul”, a declarat si deputatul PNL Gabriel Andronache.

Si deputatii PMP au luat pozitie in plenul Camerei fata de declaratia transmisa Departamentului de Stat al SUA si asumata de Dragnea si Tariceanu in numele Parlamentului Romaniei.

„Vi se pare fireasca declaratia semnata de Dragnea si Tariceanu in numele Parlamentului? Condamnatul penal Dragnea trebuie sa plece din fruntea Camerei, asta e clar”, a dclarat deputatul PMP Robert Turcescu.

„Nu ma regasesc in declaratia semnata de Dragnea, a semnat-o ca presedinte PSD, iar Tariceanu ca presedinte ALDE. Plenul nu a dezbatut aceasta declaratie”, a spus, la randul sau, deputatul PMP Petru Movila.

La randul lor, deputatii USR au calificat si ei demersul presedintilor Parlamentului drept un abuz.

”Am o problema personala ca domnul Dragnea si domnul Tariceanu au vorbit in numele meu fara sa mi se ceara opinia, fara sa ni se ceara opinia. Mandatul de reprezentare al presedintilor Camerelor este in limitele delegarii date prin consultarea plenului. Deci este un abuz, fals in declaratii”, a declarat deputatul USR Catalin Drula.

”Rog papagalii statului paralel sa respecte suveranitatea poporului roman”, a replicat deputatul PSD Nicolae Bacalbasa.

Un alt deputat PSD, Adrian Solomon, i-a numit pe colegii sai din opozitie ”nevertebrate” si a spus despre Statele Unite ca sunt o noua Inalta Poarta, iar rachtele Patriot ”taxa haraciului.

„Si eu trebuie sa spun ca am fost revoltat de comunicatul de presa scris de un functionar din Departamentul de stat al partenerului nostru strategic. Si eu sunt bucuros ca cei doi presedinti ai Camerelor Parlamentului au aparat institutia fundamentala in tara aceasta in fata chiar si a partenerului nostru strategic (…) De unde neobrazarea celor care au emis acel comunicat din partea Departamentului de stat, nu pot sa mi-o explic.

Pentru ca, dincolo de orice, parteneriatul inseamna relatii intre doi parteneri egali, nimeni nu are dreptul sa vina sa ceara Parlamentului ceva in afara de poporul roman. Daca poporul roman ar fi emis, printr-un referendum, un astfel de punct de vedere, cu siguranta trebuia luat in consideratie. In rest, nu putem sa nu ne intrebam daca la 100 de ani de la Marea Unire am schimbat ‘Inalta poarta’ intre timp cu Moscova si acum cu alta ‘inalta poarta’. Rachetele Patriot si avioanele sunt taxa haraciului sau taxa de protectie? Reveniti-va odata, stimati colegi!”, a intervenit, la randul sau, si deputatul PSD Adrian Solomon.

Luarile de pozitie ale opozitiei au fost sistate la solicitarea liderului de grup al UDMR, Marton Arpad.

Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, au dat marti publicitatii un comunicat in care sustin ca ”Parlamentul Romaniei a luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul emis in data de 27 noiembrie 2017 de catre Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justitiei”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: