PSD tranteste inca un fake news de proportii pentru a bloca anticipatele. Cat ar costa „criza politica”

uncategorized

PSD sustine ca PNL a declansat o ampla „criza politica”, desi a sustinut repetat pana acum ca nu este nicio criza. Mai mult, PSD a calculat si cat ar costa „criza politca”.

Costul crizei politice „declansate de PNL” este de 10 miliarde de lei, a declarat duminica senatorul PSD Stefan-Radu Oprea, la o conferinta de presa, care a afirmat ca „este evident ca PNL a dus economia Romaniei in sant”.

Potrivit acestuia, costul crizei politice este format din: 1,1 miliarde de lei pierderi „doar din cresterea dobanzilor”, 3,8 miliarde de lei vor fi pierdute prin „scaderea veniturilor la bugetul de stat, ca efect al scaderii cresterii economice”, 4 miliarde de lei pierdere „din cauza blocarii administratiei pana la instalarea unui nou guvern”, 1,1 miliarde lei „prin deprecierea cursului de schimb valutar, la peste cinci lei pentru un euro”.

„Dupa trei luni de guvernare, este evident ca PNL a dus economia Romaniei in sant si in scurt timp vor ajunge la acele masuri de austeritate, pentru ca le este teama de faptul ca isi vor injumatati capitalul politic si atunci forteaza anticipatele. Anticipate egal austeritate”, a afirmat Oprea.

Senatorul PSD a enumerat, printre cauzele care au dus la acest „dezastru economic”, „un dezmat al cheltuielilor”, afirmand ca veniturile bugetare au scazut brusc, iar PNL a imprumutat 10 miliarde de euro.

„Au dus Romania in deficit excesiv (…) au dat drumul unor cheltuieli foarte mari si au inchis robinetul colectarii veniturilor”, a mai spus Stefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: