PSD trece la actiune, primul pas pentru amanarea alegerilor. Se foloseste de un tradator din USR pentru a depune legea

politica

Dupa ce Marcel Ciolacu a anuntat, joi seara, ca PSD va vota in Parlament un eventual proiect de lege de amanare a alegerilor, vineri a si aparut proiectul in Parlament. Proiectul este depus de senatorul independent Adrian Dohotaru.

„Data alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor, organizate ca urmare a incetarii mandatului Parlamentului ales in anul 2016, se stabileste in ziua de duminica, 14 martie 2021”, se afirma in proiectul depus in Parlament, vineri, de Dohotaru. Si Tariceanu a anuntat joi ca doreste amanarea alegerilor parlamentare pentru luna martie.

Dohotaru a fost ales pe listele USR, insa a demisionat din acest partid la scurt timp dupa ce a intrat in Parlament. Ulterior s-a apropiat de PSD, el refuzand de altfel sa voteze motiunea de cenzura care a dus la debarcarea lui Dancila. Dohotaru este acum membru al DEMOS, formatiune condusa de Claudiu Craciun, un apropiat al PSD.

Marcel Ciolacu a declarat joi seara la Antena 3 ca daca in Parlament va fi propusa amanarea alegerilor parlamentare, partidul sau va sustine aceasta propunere si ca va vota amanarea scrutinului. Ciolacu a criticat actualul partid de guvernamant, PNL, afirmand ca ”nu ii intereseaza altceva, decat sa tina alegerile”.

”Nu ii intereseaza altceva, decat sa tina alegerile, sa injure PSD. Cum sa iesi tu, presedintele Romaniei, in conferinta de presa, cand ai cel mai mare grad de infectare? Sa iesi sa rostesti de 17 ori PSD si sa sfarsit sa spui romanilor si sa respectati regulile>=, adica sa va spalati pe maini si sa purtati masca. Toate ATI-urile sunt pline. Lumea va avea o lehamite sa mai vina la vot, mai ales dupa aceste imagini. Pentru ca nu mai conteaza cine voteaza, conteaza cine decide sa fie la putere si care este structura Parlamentului. Plus, parerea mea, ca infestarile vor depasi 2.500, vor merge spre 3.000 si vor avea aceasta consecinta, ca oamenii nu vor mai merge la vot”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, joi seara.

Ciolacu a declarat ca pana acum nu a fost depus, in Parlament, un proiect de lege care sa propuna amanarea alegerilor.

”Pana in acest moment nu s-a depus niciun proiect de lege (pentru amnarea alegerilor parlamentare – n.r.), dar asta nu inseamna cu nu se va depune. In schimb, va spun ce vor face. Vor face acelasi lucru pe care l-au facut si cu pensiile. Vor ataca la CCR proiectul, daca CCR va da ca este constitutional, vor dura 2 saptamani pana se decide. Pe urma presedintele are acest drept de a retrimite Parlamentului, pe urma iar se voteaza, iar se trimite si vom ajunge in 6 decembrie. Au tot jocul facut. Noi am respectat legea. Au propus, am atacat si acum presupun ca vom intra in acest joc si vom vedea daca reusim pana in 6 decembrie”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a declarat ca social – democratii vor vota amanarea alegerilor.

”Este posibil sa fie depus un astfel de proiect (de amanare a alegerilor parlamentare – n.r.). Am vazut mai multi lideri politici din Parlament care au cerut acest lucru. Vom vota amanarea alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: