Categories: politica

PSD a trimis un comando pentru a huidui mesajul lui Iohannis. Presedintele le-a cerut politicienilor sa fie responsabili

Consilierul prezidential pentru securitate nationala, Ioan Oprisor, a fost huiduit marti, la manifestarile din Piata Unirii de la Iasi, de un grup de persoane aflate in dreapta statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care s-au manifestat in momentele cand acesta a inceput si a sfarsit de citit mesajul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, relateaza Agerpres.

„Pentru clasa noastra politica, procesul inceput acum mai mult de un secol si jumatate ramane si astazi inspirator ca directie si valori. Politicienii sunt datori a oferi natiunii viziune europeana, determinare, angajament si responsabilitate. Pilda generatiei pasoptiste si realizarea Micii Uniri, exemplul momentului exceptional al desavarsirii unitatii nationale in 1918, precum si libertatea castigata prin jertfa in anul prabusirii Zidului Berlinului ne demonstreaza ca atingerea idealurilor nationale nu poate fi despartita de procesele politice europene”, a transmis Iohannis.

Totodata, presedintele a subliniat ca „pe parcursul ultimelor 150 de ani, Romania s-a uitat spre Europa pentru a gasi sprijinul pentru aspiratiile noastre de dreptate si fratie, de unitate si libertate”.

„In aniversarea Unirii Principatelor si in traditionala Hora a Unirii vad si simbolul unui angajament romanesc pentru consolidarea proiectului european pe baza valorilor perene ale umanismului si tolerantei, ale democratiei pluraliste si statului de drept. Pentru toate acestea, va chem, dragi concetateni, asa cum spune imnul zilei de astazi, sa invartim hora fratiei pe pamantul Romaniei”, a mai spus presedintele Klaus Iohannis in mesaj.

In Piata Unirii se aflau peste 8.000 de persoane care au venit sa asiste la manifestarile de sarbatorire a 158 de ani de la infaptuirea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca.

Pe scena amplasata in fata Hotelului Traian, din Piata Unirii, s-au aflat reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si ministrul Apararii, Gabriel Les, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, ministrul culturii din Republica Moldova, Monica Babuv, si vicepresedintele Senatului Romaniei, senatorul PNL Iulia Scantei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Strigator la cer: Eurovision a amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri prin care solicita eliberarea luptatorilor de la Azovstal luati prizonieri de rusi

Organizatorii concursului Eurovision au amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri imprimate cu logo-ul…

27 de minute ago

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

57 de minute ago

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

O oră ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

2 ore ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

2 ore ago