„PSD-ul” Bulgariei, fratie cu Moscova. Nu flotei comune romano-bulgare, nu sanctiunilor europene

externe

Reprezentantul socialistilor bulgari la cel de-al 15-lea congres al partidului Rusia Unita, al presedintelui Putin, a tinut sa le transmita rusilor sprijinul partidului din care face parte.

Kornelia Ninova, presedintele Consiliului National al Partidului Socialist Bulgar, a spus ca partidul din care face parte se opune unei initiative comune romano-bulgare in Marea Neagra si includerea Bulgariei in formate conflictuale regionale.

Totodata, Ninova a declarat ca Partidul Socialist Bulgar pledeaza pentru ridicarea sanctiunilor impotriva Rusiei, precum si a interdictiei de calatorie in UE pentru anumite persoane publice din Rusia.

„Aceste sanctiuni au afectat economia Bulgariei, agricultura si turismul. Noi insistam pentru inlaturarea lor”, a spus Ninova, citata de Blitz.

„Noi suntem pentru dezvoltarea unor relatii cordiale intre vecini si impotriva confruntarilor si politicilor care conduc la tensiuni militare in regiunea noastra”, a incheiat Ninova.

Din Partidul Socialist Bulgar face parte si Serghei Stanisev, actualul lider al Partidului Socialistior Europeni, unul dintre cei mai apropiati lideri europeni de PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: