politica

PSD-ul lui Iliescu, niciun mesaj. Citu, de „Ziua detinutilor politic anticomunisti: „Sa nu ne lasam influentati de mesaje populiste si conspirationiste”

Premierul Florin Citu a transmis, marti, cu ocazia „Zilei detinutilor politic anticomunisti din perioada 1944-1989”, un mesaj in care ii omagiaza pe cei care „au fost ucisi in temnitele comuniste, departe de familii, uitati sau stigmatizati de societatea acelor vremuri”.

„Ii omagiem astazi pe toti detinutii politici anticomunisti, care au facut posibil ca noi, romanii, sa traim astazi intr-o tara democratica, eliberata de teroarea deceniilor in care dictatura comunista strivea destinul Romaniei, al unui intreg popor.

Sunt oameni pentru care dorinta de a apara libertatea si demnitatea societatii in care traiau a insemnat mai mult decat propria suferinta. O mare parte din viata lor au fost vanati, ei si familiile lor, de temuta masinarie represiva a regimului totalitar, iar multi au murit sau au fost ucisi in temnitele comuniste, departe de familii, uitati sau stigmatizati de societatea acelor vremuri.

Cei care am trait acele timpuri intunecate din anii de comunism le suntem datori pentru pretul prea greu pe care l-au platit in numele libertatii si al drepturilor fundamentale de care romanii erau privati atunci.

Suferinta si jertfa celor care au avut curajul sa se opuna autoritatilor totalitare nu pot si nu trebuie uitate!

Am incredere in puterea noastra, cetateni si autoritati deopotriva, de a veghea impotriva oricarui derapaj antidemocratic si de a nu ne lasa influentati de mesaje populiste si conspirationiste care incearca sa manipuleze situatii dificile, cum este actuala criza sanitara si sa ne deturneze din drumul pe care ni l-am ales”, a scris Citu pe Facebook.

La 9 martie este marcata, in fiecare an, Ziua detinutilor politic anticomunisti din perioada 1944-1989.

Proiectul de lege privind declararea zilei de 9 martie „Ziua detinutilor politic anticomunisti din perioada 1944-1989” a fost adoptat de Camera Deputatilor in sedinta din 22 noiembrie 2011, cu 285 de voturi favorabile, trei impotriva si sase abtineri.

Anterior, la 9 februarie 2011, senatorii au adoptat, in plen, propunerea legislativa, apartinand senatorului liberal Puiu Hasotti, privind declararea zilei de 9 martie „Ziua detinutilor politic anticomunisti din perioada 1944-1989”. Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, in calitate de prima camera sesizata, cu 86 voturi „pentru” si doua abtineri.

Presedintele Traian Basescu a promulgat, la 2 decembrie 2011, Legea pentru declararea zilei de 9 martie „Ziua detinutilor politic anticomunisti din perioada 1944-1989”, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Planeta maimutelor: „bandele de macaci” din Thailanda au luat cu asalt strazile unui oras turistic, distrugand afisele care cer alungarea lor – VIDEO

Intr-un oras thailandez, macacii au devenit o problema politica inflacarata si manifesta atitudini aproape umana,…

9 minute ago

Cei mai buni prieteni: un canibal si un criminal in serie din Rusia au fost eliberati din inchisoare si, drept, multumire, au plecat pe frontul din Ucraina

Dmitri Malisev a fost condamnat la 25 de ani intr-o inchisoare de maxima securitate pentru…

25 de minute ago

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

54 de minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

O oră ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

O oră ago