PSD-ul maghiar incepe sabotajul. Conditii puse la Cotroceni: Rares Bogdan sa nu faca parte din noul guvern si fara alegeri locale in doua tururi

politica

Liderii UDMR au venit cu conditii dure la Palatul Cotroceni pentru a sustine noul guvern. Ei nu vor alegeri locale in doua tururi si nici ca Rares Bogdan sau Florin Roman sa faca parte din guvern.

Kelemen Hunor i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, in timpul consultarilor de la Cotroceni, ca nu va sustine viitorul guvern daca se va modifica legea alegerilor locale si se va reveni la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut in timpul intalnirii de vineri ca liberali considerati anti-maghiari din cauza unor iesiri publice, gen Rares Bogdan sau Florin Roman, sa nu faca parte din viitorul cabinet.

Proiectul USR privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respins in urma cu doua saptamani de Comisia de administratie din Senat. La cele sapte voturi „impotriva” a contribuit si un senator UDMR.

Pentru respingerea initiativei legislative au votat senatorii PSD Florin Carciumaru, Eugen Dogariu, Carmen Dima, Liviu Mazilu, Lucian Trufin si Roxana Paturca, dar si senatorul UDMR Cseke Attila. In favoare, au votat doar senatorii Florina Presada (USR) si Catalin Toma (PNL).

Luna trecuta presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca in Parlament exista cinci astfel de initiative legislative si a facut un apel la Opozitie pentru a se uni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: