politica

PSD-ul nu il primeste inapoi pe Ponta. El anunta ca va candida pe primul loc la europarlamentare pe lista Pro Romania

Biroul Executiv National al Pro Romania a decis ca formatiunea sa participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de lista fiind Victor Ponta. Ponta este acum consilier onoric al premierului Marcel Ciolacu, presedintele PSD.

„Astazi a avut loc prima intalnire a Biroului Executiv National al Pro Romania. Hotararea noastra ramane clara, de a candida singuri pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu Victor Ponta cap de lista, iar eu voi fi pe pozitia a doua. Judetele au fost solicitate sa transmita propunerile de candidati pentru Parlamentul European.

Suntem un partid social-democrat, cu oameni profesionisti care pot face fata la provocarile actuale, incepand cu criza energetica, explozia preturilor, problemele fermierilor, ca si contextului international legat de Ucraina si conflictul din Orientul Mijlociu. In contextul politic actual ne putem consolida si ridica. Avem 2.500 de alesi locali, primari, viceprimari si peste 1.000 de consilieri locali, care sunt convinsa ca vor sa faca numai bine pentru semenii si comunitatile lor”, a declarat, sambata, pentru Agerpres, europarlamentarul Corina Cretu.

Parlamentarul european considera ca ascensiunea si coagularea fortelor politice extremiste din Vestul Europei pot duce la marginalizarea cetatenilor est-europeni.

„Personal sunt speriata de ideea antieuropeana a unor partide care militeaza mai mult sau mai putin voalat pentru marginalizarea tarii noastre in Uniunea Europeana, ca si de curentele extremiste din Vestul Europei. Daca acestea se vor coagula, nu vor aduce decat prejudicii cetatenilor est-europeni, inclusiv celor romani. Romania este membru al Uniunii Europene, un statut castigat nu usor, dar care nu a fost fructificat pe deplin. Depinde de poporul roman sa isi aleaga oamenii care sa le reprezinte interesele in interiorul Uniunii Europene, in Parlamentul European”, a punctat Corina Cretu.

Victor Ponta a lansat in public de mai multe ori ca este dispus sa revina in PSD. Se pare ca oferta i-a fost refuzata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

15 minute ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

2 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

29 de minute ago

„Punem un oltean presedinte. Ciuca, presedinte” – seful campaniei electorale a PNL

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, la lansarea candidatilor liberali din Vrancea, ca partidul…

O oră ago

Suceava: Incendiu la o sectie de productie de tamplarie PVC din orasul Salcea

Un incendiu a izbucnit, duminica, la o sectie de productie de tamplarie PVC din Salcea,…

O oră ago