PSD umareste acum eliminarea tabletelor din sectiile de votare: „Dancila este mai periculoasa ca Dragnea”

analize

Adevaratul scop al Comisiei parlamentare de ancheta a „fraudelor” de la alegerile din 26 mai este eliminarea tabletelor din sectiile de votare, dezvaluie jurnalista Ioana Ene Dogioiu. Comisia este condusa de Lia Olguta Vasilescu, reprezentanta de seama a grupului talibanilor din PSD.

„Multi s-au dus dupa fenta si au crezut ca asta duce spre invalidarea referendumului. De ce? Dna Dancila are nevoie de referendum ca sa refuze OUG de corectare a legilor justitiei. O avantajeaza acest referendum, de ce sa enerveze degeaba poporul?

Comisia aceasta este pe de-o parte una de imagine, ca sa refaca moralul pesedistilor, care sa inceapa sa creada si ei ca nu au pierdut alegerile, si de hartuire a institutiilor necapturate, dupa un model pe care deja l-am vazut. Dar ea mai are un scop extrem de perfid: eliminarea tabletelor care impiedicau votul mutliplu. Incet, incet trebuie indusa ideea ca ele sunt instrument de frauda, este o linie de comunicare constanta deja in discursul pesedistilor, iar comisia de ancheta va ‘dovedi’ asta intr-un raport ‘demascator’.

Sau va imaginati cumva ca PSD s-a resemnat sa lase guvernarea din 2020? Prezidentialele nu cred ca ii interseaza cine stie ce si au si motive, cat timp functia a ajuns ca o cutie goala. Dar anul electoral 2020 trebuie pregatit cum se cuvine, inclusiv prin revenirea la votul multiplu, cu morti si vii.

Probabil ca va urma o remaniere care sa dea satisfactii publice, poate chiar o restructurare pentru a reduce numarul de ministere, dar care va acoperi in mod real doar imperativele jocului intern de putere.

Asta va insemna perioada Dancila: un continuu asalt de tip pesedist asupra economiei si justitiei, dar fara ostentatie, mascat. Si asta va face aceasta perioada chiar mai periculoasa decat epoca Dragnea”, a explicat Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Din Comisia parlamentara de ancheta a „fraudelor” mai fac parte si alte nume care s-au remarcat in lupta impotriva justitiei: Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Catalin Radulescu.

Mai mult despre:


Comentarii: