PSD, un nou atac halucinant impotriva Germaniei: „Ne ataca pentru ca este german”

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana il acuza pe europarlamentarul Elmar Brok ca ataca PSD pentru ca „este german”. Brok a avertizat ca UE ar putea activa articolul 7 impotriva Romaniei daca Puterea de la Bucuresti nu inceteaza atacurile impotriva statului de drept.

„Am urmarit cu atentie declaratiile eurodeputatului german Elmar Brok despre justitia din Romania, in interviul difuzat de catre un post romanesc de televiziune. Ma asteptam la acest gen de declaratii, mai ales ca Elmar Brok are doua ‘calitati’ care il determina sa atace partidul de guvernamant din Romania: este membru al grupului Crestinilor si Democratilor din Parlamentul European si este german.

Pentru cei care nu stiu acest lucru, grupul europarlamentar din care face parte Elmar Brok a intrat deja in campanie electorala si nu rateaza niciun prilej pentru a ataca partidele europene de stanga din intreaga Europa. Cum PSD este cel mai mare partid european de stanga, este de inteles ca a devenit tinta popularilor crestini si democrati.

Totusi, sa vorbesti pe un ton superior despre justitia sau coruptia din alte tari atunci cand in tara ta, Germania, investigatorii au luat cu asalt cea mai mare banca pentru a scoate la iveala practici care constituie grave infractiuni, mi se pare pura ipocrizie. La fel de ipocrit mi se pare Elmar Brok si cand vorbeste despre justitia sau coruptia din Romania atunci cand in tara sa, Germania, una dintre cele mai mari companii este investigata pentru actele de coruptie pe care le-a comis intr-o serie de tari europene.

Domnul Elmar Brok uita intentionat faptul ca am cerut pesonal, in repetate randuri, alaturi de alti colegi din Parlamentul European, publicarea unui raport despre coruptia din intreaga Uniune Europeana. A arata cu degetul doar catre Romania si Bulgaria, care sunt monitorizate in cadrul MCV, este o manipulare voita a popularilor crestin-democrati, prin aceasta intentionand sa creeze iluzia faptului ca celelalte tari ale UE sunt zone libere de coruptie”, afirma Zoana intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro.

Elmar Brok a declarat recent pentru Digi24 ca daca nu se produce o schimbare in politicile Guvernului de la Bucuresti, articolul 7 ar putea fi activat chiar in perioada in care Romania detine presedintia Consiliului European, ceea ce ar fi „o situatie foarte urata”. Deocamdata, Romania se afla intr-un moment „de dinaintea articolului 7”, a spus Elmar Brok, precizand ca a cerut o „verificare”, si nu o activare a articolului respectiv, pentru a vedea daca justitia este supusa presiunilor si pentru a vedea in ce masura Romania se conformeaza statului de drept.

„In conditiile actuale, Romania nu ar fi acceptata ca membra in UE”, a spus Elmar Brok. „Este valabil si pentru Ungaria si Polonia”, a adaugat el.

Activarea articolului 7 atrage dupa sine pierderea dreptului la vot al statului respectiv in consiliile Uniunii Europene.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: