„Depunem motiune de cenzura”. Se confirma, PSD va darama Guvernul Orban imediat dupa ce acesta va invinge epidemia. Anuntul lui Corlatean

politica

Senatorul PSD Titus Corlatean a anuntat, joi, la sedinta Parlamentului de aprobare a decretului de prelungire a starii de urgenta, ca PSD ca depune o motiune de cenzura imediat dupa ce virusul va fi invins.

„Cand generezi politici discriminatorii intre propriii cetateni, unii transportati ilegal catre aeroport pentru a satisface interese politice si economice ale altora, in timp ce pe altii ii tii in carantina si nu le permiti sa mearga la rugaciune, atunci sa stiti ca va paste, d-lor guvernanti, un virus foarte periculos. Nu este COVID, Doamne fereste, si va doresc cu sinceritate sanatate multa, ci un virus romanesc, numit lacomia de putere. Iar pentru acesta nu este niciun vaccin care sa va vindece, ci doar o motiune de cenzura sanatoasa la momentul cuvenit si apoi alegeri libere si democratice”, a declarat Corlatean in sedinta de joi a Parlamentului.

Un mesaj in acelasi sens a fost lansat in urma cu o saptamana si de Marcel Ciolacu, liderul PSD. Intr-un interviu acordat lui Bogdan Chirieac, el a lasat de inteles ca dupa expirarea starii de urgenta, PSD va depune motiune de cenzura pentru demiterea premierului Ludovic Orban. Ciolacu vrea ca apoi, pana la alegerile parlamentare, sa fie instalat un „guvern de uniune nationala”.

„O motiune de cenzura dupa ce se termina sau se relaxeaza aceasta pandemie. Daca continua cu aceasta atitudine total nedemocratica, total incorecta, sa te lauzi cu realizarile administratiilor locale si pe urma sa nu-i bagi in seama, sa continue aceste suspiciuni majore in ceea ce priveste achizitiile facute in aceasta perioada… daca continua aceste lucruri cred ca avem…. se vede disponibilitatea unui dialog pentru depunerea unei motiuni de cenzura. Categoric, pana la alegerile parlamentare, nu este alta varianta, in cazul in care acest guvern va pica, decat un guvern de uniune nationala”, a declarat Ciolacu intr-un interviu pentru DC News.

Incitat de Bogdan Chirieac, care a spus ca „problema fundamentala a Romaniei acum este primul-ministru, nici macar guvernul liberal, avem multi ministri liberali impecabili”, Ciolacu a raspuns „corect, aveti dreptate ca intotdeauna”.

„Un grup minuscul. in varf cu Orban, continua acest joc politic de imagine, nu intra pe fondul problemei”, a acuzat Ciolacu.

Ciolacu a adaugat ca alegerile parlamentare vor avea loc cel mai tarziu pe 28 martie.

Comentarii: