„PSD va pica pe locul trei”, anunta Rares Bogdan. Pe ce se bazeaza? „De aici va veni ruina PSD, din Giurgiu, Teleorman si Calarasi”

analize

Intr-un articol publicat in Reporter Global, Rares Bogdan anunta ca PSD va cadea chiar si mai jos de locul doi in alegeri, intrucat a instalat „prosti, ticalosi si tradatori de tara la butoane”.

„Daca maine face anuntul retragerii, Dragnea reuseste sa scoata la urne nehotaratii de stanga. Daca nu il face, are toate sansele sa reuseasca asta Pro Romania. Faptul ca organizatiile judetene nu se bulucesc catre biroul unde se inregistreaza demisii arata insa ca puterea de convingere a liderului Dragnea este mare – varianta optimista, naiva. Cealalta varianta, realista, ne spune ca a activat un baubau cu care si-a paralizat baronii: sectia speciala de ancheta de la Ministerul Public. Scoasa de sub autoritatea procurorului general, pusa la dispozitia guvernului, aceasta SS reprezinta levierul cu care Dragnea le da peste degete baronilor, pe care-i poate convinge ca le cunoaste toata biografia. Caz inchis.

Numai ca alegerile scot opozitia la bataie. Iar daca PSD a pierdut din 2016 peste 20 de procente fara ca dreapta formata din PNL, USR, PMP si acum PLUS, precum si Pro Romania, alternativa de stanga, sa atace la baioneta, este usor de realizat ce se va petrece in campanie, cu ce consecinte. Toti romanii care gandesc vor realiza ca au mancat kilograme de gogosi cu un unic rezultat: si-au umplut burta cu aer si au ramas flamanzi.

Perspectiva de a flamanzi si mai tare va atinge insa un segment de public care n-a participat niciodata la vot. Ati vazut filmul „Brexit”? Il recomand cu caldura. Intre 1 si 1,8 milioane de romani sunt in punctul recuperarii, deoarece le-a ajuns cutitul la os. Ce le trebuie lor? Doar un mesaj simplu. Acesta exista si va fi purtat de o galerie de oameni care au ce arata in spate. De-o parte, liberalii, care pot demonstra cu fapte ca banii europeni, refuzati de Dragnea, au facut minuni in Cluj, Alba, Oradea si Arad – ca sa enumar doar cateva – si in acelasi timp, absenta lor a scufundat Teleormanul, Giurgiu, Calarasi in negura istoriei.

De cealalta parte, USR si PLUS se adreseaza unui public inteligent, dar talibanizat in urma compromisurilor politice. Aici am o tusa: acest public sa nu uite ca in Germania, de pilda, cand este vorba despre interesul national, nu exista stanga sau dreapta. Desigur, maturitatea clasei politice din Germania are alta tinuta, dar coalitiile de guvernare de la Berlin trebuie sa ne puna pe ganduri.
Cu capul in traista, PSD se indreapta semet catre locul 3 si risca inclusiv sa nu se califice in finala prezidentiala. In varianta ca va exista una. Iar dupa ce va pierde cu aplomb 3 ture de alegeri, se va intreba unde a gresit. La bani!

Miza blocarii fondurilor europene destinate cresterii nivelului civilizatiei acestui popor a fost enorma: tinerea electoratului in inapoiere, in stadiul de copil cretin caruia-i dai o acadea si-ti pupa mana. Acolo, insa, este si pericolul pentru PSD. Oamenii din judetele sarace vor fi invitati sa viziteze Clujul, Alba Iulia, Oradea si Aradul si vor avea impresia ca sunt in America. Giurgiul, Teleormanul si Calarasiul aveau aceeasi sansa, dar le-a fost refuzata de ciuma rosie. De aici va veni ruina PSD. Dar si a multor romani, pentru hora de 10 milioane de dupa”, a scris Rares Bogdan pentru Reporter Global.

Mai mult despre:


Comentarii: