PSD vine cu o noua smecherie pentru a sabota referendumul de revizuire a Constitutiei. Spera ca astfel cu se va atinge cvorumul

politica

PSD anunta, intr-un comunicat de presa, ca revizuirea Constitutiei trebuie facuta inainte de alegerile prezidentiale, data referendumului de revizuire urmand sa fie stabilita imediat dupa deschiderea noii sesiuni parlamentare.

„In ceea ce priveste referendumul pentru revizuirea Constitutiei in vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD considera ca acesta trebuie sa aiba loc cat mai curand cu putinta pentru a da expresie vointei populare. In acest sens, termenul propus de presedinte este mult prea lung, avand in vedere ca poporul roman s-a exprimat fara echivoc in privinta celor doua intrebari de la referendum.

Asadar, revizuirea Constitutiei trebuie sa aiba loc mult mai devreme decat alegerile prezidentiale, urmand ca data referendumului de revizuire sa fie stabilita imediat dupa deschiderea noii sesiuni parlamentare”, se precizeaza intr-un comunicat al PSD transmis, miercuri.

Intrebat, miercuri, despre referendumul de modificare a Constitutiei, pentru a pune in aplicare rezultatele referendumului pe justitie, Iohannis a demontat o noua manipulare lansata de PSD si ALDE.

„Sigur, s-au grabit unii politicieni, care au si boicotat acest referendum, sa ne spuna ca exista cica o recomandare data de Comisia de la Venetia sa nu se organizeze alte forme de scrutin impreuna cu alegerile. Tin sa informez opinia publica ca aceasta recomandare nu exista. Deci, nu exista o recomandare data de Comisia de la Venetia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fara niciun fel de problema sa organizam referendumul impreuna cu prezidentialele. Si, ca o nota de subsol, este foarte curios ca exact unii politicieni care sunt foarte nemultumiti ca vin GRECO si Comisia de la Venetia sa le dea lectii folosesc argumentul ca de la Comisia de la Venetia ni s-a spus sa nu organizam impreuna alegeri cu referendum. Iata un exemplu trist de abordare duplicitara din partea unor politicieni romani”, a declarat Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: